Uw zoekresultaten

Alles over het N.I.E. nummer in Spanje

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 19 oktober 2019
| 0
De N.I.E. staat voor Número de Identificación de Extranjeros – letterlijk identiteitsnummer van buitenlander, is nodig bij verschillende juridische handelingen in Spanje. Dit is ook het geval bij het (fiscaal) eigenaar worden van een woning in Spanje. Nederlanders of Belgen doen er dan ook verstandig de aanvraag van het N.I.E. nummer tijdig in gang te zetten wanneer ze van plan zijn om een woning te kopen.
 
Wat is het N.I.E. nummer.
De Spaanse overheid beschrijft het N.I.E. nummer als een persoonlijk, uniek en exclusief nummer dat buitenlanders nodig hebben voor hun economische, professionele of sociale belangen in Spanje. Het persoonlijke nummer is de identificatie van de vreemdeling, die moet worden opgenomen in alle documenten die worden uitgegeven of verwerkt, evenals de procedures die op zijn identiteitskaart of paspoort worden gestempeld.
 
Waar kan de N.I.E. worden aangevraagd?
De aanvraag van de N.I.E. kunnen Nederlandse of Belgische burgers op verschillende wijze doen namelijk:
 
• Door persoonlijk in Spanje een aanvraag te doen bij een politiebureau of oficina de extranjeria die de N.I.E. uitgeeft.
• Door middels een gevolmachtigde in Spanje een aanvraag te doen bij een politiebureau of oficina de extranjeria die de N.I.E. uitgeeft.
• Middels een consulair kantoor in het land van verblijf van de aanvrager, inwoners van Nederland kunnen bij het Spaanse consulaat in Amsterdam terecht en inwoners van België bij het Spaanse consulaat in Brussel.
 
Benodigdheden
Voor een N.I.E. nummer dient een aanvrager:
• Het aanvraagformulier (EX-15), naar behoren ingevuld en ondertekend door de aanvrager.
• Een origineel en kopie van het paspoort of identiteitsbewijs, en indien van toepassing geldige registratiekaart bij de aanvraag aanwezig te hebben.
• Kunnen communiceren over de economische, professionele of sociale oorzaken die het verzoek rechtvaardigen.
De kosten van de N.I.E. 2019 bedragen in 9,65 euro.
 
Afspraak
Momenteel (oktober 2019) is het lastig om een afspraak voor een N.I.E. nummer te krijgen op korte termijn. De wachttijden zijn erg lang en in bijv. Alicante zijn er momenteel haast geen afspraken beschikbaar. Professionals zoals MAB Advocaten kunnen u bijstaan in het aanvragen van een N.I.E. op vaak korte termijn. Vraag uw advocaat die bij de aankoopbegeleiding betrokken is hier dan ook over.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Walking 250 x 104
  • Like ons!

Vergelijk Advertenties