Uw zoekresultaten

Bijzondere evenementen aan de Costa Blanca

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 13 maart 2018
| Tips
| 2 reacties

Spanjaarden houden wel van een feestje. Het land staat bekend om haar gezellige buurtfeesten. In heel Spanje zijn het hele jaar door de leukste feesten en evenementen om bij te wonen. De Costa Blanca is hierop geen uitzondering. Hoewel er natuurlijk altijd genoeg te beleven is in deze Spaanse streek, zijn de feestendagen zeker iets om naar uit te kijken. Er zijn jaarlijks tientallen bijzondere evenementen langs deze prachtige kuststrook die zorgen voor een goed gevulde agenda.

Moros y Cristianos: dit moet u een keer meegemaakt hebben!


Langs de Costa Blanca wordt het Moros y Cristianos festijn fanatiek gevierd. Dit buurtfeest wordt vooral groots aangepakt in de regio’s Valencia en Alicante. Tijdens Moros y Cristianos wordt de dag herdacht waarop de streek door de Christenen werd bevrijd van de Moren. De bezetting van de Moren wordt herdacht door middel van een carnavalesk feest door de straten. Spanjaarden verkleden zich hierbij als verschillende historische figuren zoals arbeiders, schutters, piraten of zigeuners. Er zijn optochten waarbij de Spanjaarden in verschillende groepen marcheren onder een tromgeroffel, echt heel indrukwekkend.  Er worden shows met dansjes en gevechten opgevoerd en overal in de straten klinkt muziek. Het is een hele beleving die je als Spanje-fan zeker een keer moet meemaken.

Grootste vuren tijdens Hogueras de San Juan


Om het begin van de zomer in te duiden wordt in Spanje de avond van San Juan gevierd. Tijdens dit grote stadsfestijn worden door de hele stad vreugdevuren aangestoken. Het grootste vuur is die in Alicante. Hier wordt San Juan uitgebreid gevierd. De hele stad is op straat te vinden, iedereen danst gezellig rond. Ook kun je spectaculaire vuurwerkshows verwachten. De mooiste plekken om een San Juan avond mee te maken is op een van de stranden langs de Costa Blanca. Hier worden enorme kampvuren aangestoken en komen tientallen Spanjaarden bijeen. Ook wordt er ‘coca de San Juan’ gegeten, een gebakje dat speciaal gemaakt wordt om het begin van de zomer te vieren.

Fiësta Corpus, Indrukwekkend Christelijk evenement


Fiësta Corpus is, op Kerst en Pasen na, het grootste Christelijke feest dat wordt gevierd langs de Costa Blanca. Dit Christelijke evenement vindt plaats precies 60 dagen na Pasen. Het vieren van Fiësta Corpus is een eeuwenoude Spaanse traditie, en wordt overal in Spanje net weer anders gedaan. In de steden en dorpen rond de Costa Blanca staat muziek en dans centraal. Er worden muziekoptredens en volksdansvoorstellingen gehouden. Ook lopen er indrukwekkende religieuze optochten door de straten. De straten worden de dag voor de optochten versierd met allerlei bloemen en kruiden. De optochten worden aan het eind van de avond afgesloten met een knallende vuurwerkshow.

Las Fallas, praalwagens door de straten van Valencia


In en om de stad Valencia barsten ieder jaar in maart de Las Fallas feesten los. Deze feesten worden hier op spectaculaire wijze gevierd. Er komen ieder jaar meer dan een miljoen bezoekers van over de hele wereld naar Valencia om dit feest mee te maken. Tijdens de dagen van Las Fallas is er van alles te zien. Grote praalwagens met uitbundig verklede mensen erop rijden door de straten. De mooiste mensen in de meest bijzondere outfits dansen door de straten, er zijn paella kookwedstrijden, u kunt overal Churro’s eten, er zijn traditionele muziek optredens maar er draaien ook DJ’s, echt voor ieder wat wils. En ook voor kinderen is dit feest iets om naar uit te kijken. Er worden verschillende feesten georganiseerd speciaal voor de kleintjes. En iedere avond wordt afgesloten met gigantische vuurwerkshows. Ook zijn er in deze periodes overdag Mascletas, dit zijn ritmische knalvuurwerkshows tijdens de Las fallas feesten, dit indrukwekkende fenomeen is geweldig om mee te maken. Bij een goed opgebouwde mascleta, is het ritme zo herkenbaar dat aan het einde mensen gaan mee klappen en mee dansen.

2 thoughts on “Bijzondere evenementen aan de Costa Blanca

 • sico
  op 13 maart 2018

  waarom zetten jullie de datums er niet bij?.

  • Patrick Arnoldus
   op 15 maart 2018

   Beste Sico, Bedankt voor uw reactie. Heel veel evenementen vinden in de diverse regio’s / plaatsen op verschillende data plaats. Het is dus vaak niet zoals bij kerst of Pasen één datum. Maar wilt u van een specifiek evenementen in een regio de datum weten helpen we u graag.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Spaanse Costa's
  15°
  onbewolkt
  Luchtvochtigheid: 76%
  Windkracht: 4m/s W
  Max 15 • Min 14
  17°
  Zo
  16°
  Ma
  16°
  Di
  17°
  Wo
  Weer in OpenWeatherMap
 • Like ons!

Vergelijk Advertenties