Uw zoekresultaten

CHAMPIÑONES AL AJILLO – KNOFLOOK CHAMPIGNONS

Geplaatst door Max van der Zee on 28 maart 2018
| 0

Tijd: ongeveer 15 minuten

Benodigheden (voor ong. 10 stuks):

  • 350 – 500 gr verse champignons
  • scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 grote knoflooktenen
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • scheutje droge witte wijn
  • Zeezout en gemalen verse peper

Recept:

Ook hier is een goede voorbereiding, het halve werk, dus begint u met alle ingrediënten klaar te zetten alvorens u begint aan het recept .

  1. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  2. Borstel de champignons schoon, snij een stukje van de onderkant af en maak er mooie schijfjes van.
  3. Giet nu een scheutje olijfolie in een koekenpan of hapjespan en verwarm deze te samen met een eetlepel roomboter.
  4. Bak nu de champignons eerst om hoog vuur aan en laat ze dan op lager vuur nog even doorgaren, voeg dan ook pas de in stukjes gesneden knoflook toe. Wanneer u dit namelijk direct doet heeft u de kans dat de knoflook verbrand en dit geeft een bittere smaak af.
  5. Voeg nu de witte wijn toe, laat even inkoken en strooit u nog wat vers gemalen peper en zeezout naar smaak over de champignons.
  6. Sluit de laatste 3 minuten de pan af met een deksel en laat voorzichtig even doorgaren zodat alle smaken zich goed met elkaar vermengen.
  7. Serveer de champignons op een leuk schaaltje en garneer het gerecht ruim met vers gehakte peterselie.

Buen Provecho!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

  • Walking 250 x 104
  • Spaanse Costa's
    19°
    lichte regen
    Luchtvochtigheid: 77%
    Windkracht: 5m/s O
    Max 19 • Min 17
    19°
    Vr
    19°
    Za
    19°
    Zo
    16°
    Ma
    Weer in OpenWeatherMap
  • Contact

  • Like ons!

Vergelijk Advertenties