Uw zoekresultaten

COCINAS CON JAMÓN SERRANO – COQUILLES MET SERRANOHAM

Geplaatst door Alejandro García on 27 maart 2018
| 0

Tijd: ongeveer 15 minuten

Benodigheden (voor ong. 10 stuks):

  • 10 coquilles van gelijke grootte (het liefste vers, maar mag ook uit de diepvries)
  • 5 grote plakken Serranoham
  • Krul peterselie
  • Gemengde peperkorrels en zeezout
  • Klein beetje olijfolie
  • Paar druppels citroensap

Recept:

Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zet alle ingrediënten klaar en zorg dat de coquilles schoongemaakt en/of ontdooid zijn.

  1. Begint u met het snijden in de lengte van de Seranoham. Afhankelijk van de grootte van de coquilles klapt u de plakjes ham over de lengte dubbel om deze rondom de coquilles heen te wikkelen. U hoeft geen stokjes of iets te gebruiken want de wat vettige ham plakt automatisch aan de iets wat vochtige coquilles.
  2. Verwarmt u nu een pan met een scheutje olie tot dat deze goed op temperatuur is, deze moet echt heet zijn maar laat u de olie niet verbranden.
  3. Legt u voorzichtig de coquille Serranoham rolletjes in de pan, en bak ze om en om, aan iedere zijde 2 minuten. Mochten ze wat dikker zijn kan het best ietsje langer, maar ze worden snel droog, dus wees voorzichtig met het verlengen van de baktijd.
  4. Leg de hapjes op een leuk schaaltje, sprenkel er nog wat citroensap overheen, strooi er nog een beetje zeezout en gemalen peper over en als laatste kunt u het gerecht nog opmaken met een toefje verse peterselie op ieder rolletje.

Buen Provecho!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Walking 250 x 104
  • Spaanse Costa's
    24°
    zwaar bewolkt
    Luchtvochtigheid: 78%
    Windkracht: 4m/s NO
    Max 24 • Min 22
    28°
    Di
    31°
    Wo
    30°
    Do
    31°
    Vr
    Weer in OpenWeatherMap
  • Like ons!

Vergelijk Advertenties