Uw zoekresultaten

Costillas Asadas

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 7 december 2018
| 0

Spaanse spareribs van de BBQ of grill!

Omdat veel mensen tegenwoordig ook in de winter BBQen, in Spanje doen we dit het hele jaar door, maar zelfs in Nederland en in België doen steeds meer mensen dit, heb ik nu een heerlijk recept voor  Spareribs op Spaanse wijze gemarineerd  (in een “Adobo”). Vervolgens gaan we de Costillas een paar uur heel langzaam grillen in een BBQ met deksel, of indien u niet beschikt over een afsluitbare barbecue, gewoon in de oven.

Belangrijk…
Is dat u de Costillas eerst een nacht in de Spaanse Marinade, de Adobo Español, laat trekken en vervolgens de Costillas in een gesloten BBQ met een temperatuur van 150 graden een uur of 3 gaar grilt. U kunt dit ook in de oven doen op 150 graden, wordt ook zalig, het enige dat u dan mist is de rokerige houtskool smaak en de rode kleur.

De ingrediënten:

1 kilo Spareribs, Krabbetjes of bijvoorbeels Baby back ribs;

Voor de marinade heeft u nodig:

  • 8 eetlepels (olijf) olie
  • 8 kleine of 4 grote tenen knoflook en 1 Spaanse peper fijngehakt
  • 1 ruime eetlepel (het liefst verse fijn gehakt, maar anders gedroogde) oregano
  • 1 ruime eetlepel (het liefst verse fijn gehakt, maar anders gedroogde) rozemarijn
  • Lekker wat gemalen zwarte of gekleurde peper en naar smaak wat zeezout
  • 1 theelepel Spaanse paprika poeder (bij gebruik van de oven), naar smaak de pittige of de milde gebruiken
  • 1 theelepel suiker
  • 1 halve citroen of limoen, mag eventueel iets meer zijn,

De voorbereiding:

De Spanjaarden snijden vaak de Spareribs al los, voordat ze bereidt worden. Op zich ook handig om de Spareribs gemakkelijker te marineren, dit gaat als volgt:
Snijdt u de ribbetjes los van elkaar en verwijder het vliesje aan de binnenzijde van de ribbetjes, eventueel kunt u ook gelijk (te) grote stukjes vet weghalen, haal niet al het vet weg, want het vlees heeft vet nodig om te garen en te smoren.
Meng alle ingrediënten van de  Adobo (Spaanse marinade) goed door elkaar en laat hierin de losgesneden ribbetjes lekker trekken. Laat het vlees heerlijk minimaal een paar uur maar het liefst een nacht marineren!

Zorg dat de BBQ of de oven voorverwarmd is op 150 graden Celsius, voordat de Costillas erin gaan.

En dan nu de bereiding:

Afhankelijk van uw BBQ, oven en de temperatuur ervan kunt u ervan uit gaan dat de Spareribs tussen de 2 en 4 uur moeten garen. Maar ook hiervoor geldt: geduld is een schone zaak, dus hoe langzamer ze garen, hoe malser de Costillas worden.

Zoals voor zoveel Spaans eten geldt dat de ribbetjes zowelwarm als koud gegeten kunnen worden, maar warm is wat ons betreft toch zekerhet lekkerste.

¡Buen Provecho!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Walking 250 x 104
  • Spaanse Costa's
    14°
    onbewolkt
    Luchtvochtigheid: 71%
    Windkracht: 3m/s W
    Max 15 • Min 14
    17°
    Zo
    16°
    Ma
    16°
    Di
    17°
    Wo
    Weer in OpenWeatherMap
  • Like ons!

Vergelijk Advertenties