Uw zoekresultaten

Daya Nueva

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 17 november 2019
| Tips
| 0

Daya Nueva is een authentiek Spaans dorp aan de Costa Blanca welke u veel rust en privacy biedt, midden tussen de sinaasappelbomen en andere landbouw. Toch bent u binnen 5 tot 10 minuten rijden bij grotere plaatsen zoals Almoradí, Dolores, Benijófar, Rojales of San Fulgencio En op nog geen kwartiertje rijden verwijderd van de prachtige stranden van Guardamar del Segura en La Marina (pueblo).


Een stukje historie:

De rechten voor Daya Nueva werden tegelijk met Almoradí verleend aan de Castiliaanse edelman Fernán Pérez de Guzmán. In 1411 werd Daya Nueva als plaats gevormd door een versterkt huis, de residentie van de edelman, een christelijk dorp met twaalf families en een kleine Mudejar-aljama ( een groep onderdrukte moslims die niet hun geloof mochten uitdragen).
Van de veertiende tot de aan het einde van de negentiende eeuw werd Daya Nueva gerund door de verschillende vooraanstaande families. Aan het einde van de 19e eeuw verwierf Vicente Daysi Puigmoltó, zoon van de zesde markies van Dos Aguas, de titel van graaf-burgemeester.
In 1974 annexeerde Daya Nueva de naburige gemeente Puebla de Rocamora.

Het wapen van Daya Nueva:

Er is geen enkele perenboom in de gemeente te vinden. De oorsprong van de vruchten op het schild van Daya Nueva zijn dan ook onduidelijk. Sommige lokale historici schrijven het toe aan een tijd van voorspoed op het moment dat het dorp zich bij La Puebla de Rocamora voegde. Dat was het moment dat mensen genoten van een toename van hun landbouwproducten en de citroenpeer, als symbool van vraatzucht, werd gekozen om de kroon te vormen voor het schild van de gemeente. Echter bestonden de drie schildperen al vóór de vereniging tussen Daya Nueva en Puebla de Rocamora, dus dit kan helemaal niet de oorsprong zijn.

Nieuwbouwprojecten:

De verschillende woningen worden gebouwd in het nieuwe gedeelte van Daya Nueva maar wel op loopafstand van de dorpskern met winkels en restaurants. Vlakbij (binnen 5-10 minuten) bevinden zich de plaatsen Almoradí, Benijófar, Rojales, San Fulgencio en Dolores, allemaal typisch Spaanse dorpen/steden met alle benodigde faciliteiten zoals winkels, restaurants, supermarkten, sport- en medische faciliteiten in de buurt.

  • 10 km van de stranden van Guardamar del Segura
  • 35 km van de luchthaven van Alicante
  • 5 km van de prestigieuze golfbanen van “La Marquesa Golf” en 10 km van “La Finca Golf”.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Walking 250 x 104
  • Like ons!

Vergelijk Advertenties