Uw zoekresultaten

Ensalada Murciana

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 19 oktober 2019
| 0

De provincie Murcia is de groente tuin van Spanje, en staat met name ook bekend om haar tomaten, vandaar ook dat deze salade ook de naam heeft gekregen salade van Murcia  

In Spanje worden er heel het jaar salades gegeten, natuurlijk leent de temperatuur in Spanje er ook voor, maar ook in Nederland en België wordt steeds meer salades gegeten gedurende het hele jaar. Het is gezond, lekker en past in bijna ieder dieet dan wel lifestyle (want dieet mag niet meer genoemd worden).

Ingrediënten:
De hoeveelheid van de ingrediënten luisteren in dit recept niet zo nauw, u kunt deze naar smaak aanpassen of zelfs iets andere ingrediënten aan toevoegen. Mocht u leuke tips hebben, laat het ons en dus ook de andere lezers weten.

Hoeveelheid is voor een voorgerecht of bijgerecht voor 4 personen:

  • 500 gr. hele geschilde tomaten uit blik (500 gr. Zijn 2 blikken)

U kunt ook verse tomaten gebruiken maar deze zijn vaak wat minder zoet, mocht u dat doen gebruik dan echt mooie verse zoete tomaten.

  • 1 of 2 sjalotjes (afhankelijk van de grote) in mooie ringetjes gesneden
  • 160 – 200 gram bliktonijn op olie basis (mocht je ook voor de optie van ansjovis gaan, zou ik iets minder tonijn gebruiken)
  • 4 gepelde hard gekookte eieren in plakjes of partjes gesneden.
  • Zwarte olijven zonder pit en uitgelekt (in een blikje zitten ze vaak in zwarte drap, dit nat doet het uiterlijk van de salade geen goed.)
  • 1 lente ui in kleine ringetjes gesneden
  • Goede Extra Virgin Olijfolie (wanneer u oude of te zure olijfolie gebruikt verziekt dit het gehele gerecht)
  • Optioneel; uitgelekt blikje ansjovis en kappertjes

Specerijen

  • Gemalen peper
  • Zeezout naar smaak, maar wees daar voorzichtig mee wanneer u de ansjovis ook gebruikt, deze is namelijk van zichtzelf al heel zout.
  • Optioneel: gedroogde oregano, of fijn gesneden peterselie

Extra benodigdheden:

  • Mooi schaal om salade in op te maken
  • Eiersnijder voor netje partjes op plakjes
  • Snijplank en scherp mes
  • Vergiet

AAN DE SLAG:

Wat vooral belangrijk is, dat u al de ingrediënten netjes uitstrooit en mooi garneert op het bord, wanneer u dit niet doet, ziet deze salade eruit als een soort oorlogsgebied en smaakt deze in een keer een stuk minder lekker!

  1. Snijdt de gepelde tomaten in stukjes, maar niet al te klein het moet geen pulp worden. Gebruik niet al het sap, want dan wordt de salade te nat, houdt ongeveer de helft apart, u kunt altijd later nog iets toevoegen. Doe de tomaten in een mooie schaal of groot diep bord.
  2. Verdeel de sjalot ringetjes geleidelijk over de tomaten, alsof u een taart of pizza garneert. Doe dit op dezelfde wijze met de zwarte uitgelekte olijven en eventueel de uitgelekte kappertjes.
  3. Stort nu in het midden de licht uitgelekte tonijn, om de randen van het bord/ de schaal vrij te houden om de gepelde en in plakjes gesneden hard gekookte eieren netjes te kunnen garneren.
  4. Wanneer u de ansjovis gebruikt kunt u de smalle reepjes netjes tussen de eieren leggen
  5. Over de tonijn kunt u nu de in ringetjes gesneden lente ui strooien als garnering.
  6. En als laatste maakt u het gerecht af met de een goede olijfolie, vers gemalen peper, zout en indien gewenst oregano en fijn gehalte peterselie.

¡Buen Provecho!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Walking 250 x 104
  • Spaanse Costa's
    8°
    onbewolkt
    Luchtvochtigheid: 56%
    Windkracht: 3m/s W
    Max 13 • Min 8
    17°
    Ma
    16°
    Di
    17°
    Wo
    17°
    Do
    Weer in OpenWeatherMap
  • Like ons!

Vergelijk Advertenties