Uw zoekresultaten

“Even” een huis kopen in Spanje!

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 14 september 2019
| Tips
| 0

Wat een rare titel zult u denken, dat ben ik met u eens, alleen maken wij het nog steeds mee. Er zijn nu eenmaal mensen die als een soort impuls aankoop een woning of appartement in Spanje kopen en als het te laat is pas beseffen…wat hebben we gedaan??? Helaas schakelen ze dan pas onze hulp in, en soms is het dan inderdaad al te laat.

Bezint eer gij begint
Niet voor niets ook een titel en hoofdstuk in het E-book van Huis aan de Costa. Wanneer wij mensen aan de telefoon krijgen die iets willen kopen, vragen wij altijd heel goed door of ze er goed over nagedacht hebben, of ze de regio goed kennen en of ze op de hoogte zijn van de bijkomende kosten koper. Wanneer mensen dan op locatie komen kijken gaan wij met ze op stap en laten ze altijd verschillende objecten zien. Ook al zijn ze nog zo verliefd op het eerste project of woning, je kunt alleen de juiste keuze maken wanneer je vergelijkingsmateriaal hebt. Wij zeggen altijd u moet verliefd worden op de regio, en niet zo zeer op een huis. Aanbod van mooie woningen is er genoeg in Spanje, maar door het buitenleven is de omgeving minstens zo belangrijk.

Wat gaat er dan mis?
Mensen zijn in een ontspannen vakantiestemming, worden verliefd op een huis en zien de mogelijkheid voor zich om hun Spaanse droom werkelijkheid te laten worden.  Ze lopen geheel onwetend een Spaans makelaarskantoor binnen, of op een project en laten zich ompraten om direct te beslissen. Voordat er een enkele handtekening wordt gezet, betalen sommige mensen al duizenden euro’s aan. Soms een Spaans contract welke even door een verkoper snel in het Engels of Nederlands vertaald wordt maar eigenlijk hebben deze mensen geen idee wat ze tekenen en of ze de aanbetaling ooit nog terug kunnen krijgen.

En dan….
Dan gaan mensen naar huis, eerst nog heel blij, maar daarna komen de vragen van de familie, vrienden en omgeving en gaan ze nadenken wat heb ik eigenlijk gedaan…en komen vaak de slapeloze nachten. En ja soms wordt het team van Huis aan de Costa ingeschakeld, of we ze alsjeblieft kunnen helpen…
Vaak zijn dit mensen met een eigen bedrijf en/of met veel ervaring met huizen kopen in Nederland en ook al zouden ze dit in hun eigen taal en eigen land nooit doen, hier in Spanje laten ze zich dit gebeuren.
Wij proberen dan te kijken wat we nog kunnen betekenen, vaak is het alleen maar doorverwijzen naar de juiste kanalen, vertrouwde relaties van ons, zoals een advocaat, bank of een gestor.

Voorkomen is beter dan genezen!
Maar al deze problemen hadden simpelweg voorkomen kunnen worden, wanneer men ons direct inschakelt om samen met ons het gehele aankoopproces te doorlopen en zich door ons te laten begeleiden. Een goede makelaar verdient zichzelf dubbel en dwars terug, waardoor u vanuit Nederland of België met een gerust hart kunt toeleven naar de uiteindelijke oplevering van uw aangekochte huis aan de Costa!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Walking 250 x 104
  • Like ons!

Vergelijk Advertenties