Uw zoekresultaten

Golfen aan de Costa Blanca

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 26 april 2018
| Tips
| 0

Spanje en dan met name de Spaanse Costa’s zijn zonder twijfel de populairste mediterrane bestemming voor het beoefenen van de golfsport. Niet alleen om af en toe eens een prachtige 18 holes golfbaan te lopen tijdens uw verblijf in uw huis aan de Costa, maar zeker ook voor speciale golfreizen. Golfers van over de gehele wereld bezoeken Spanje gedurende het jaar rond dankzij het geweldige aanbod aan prachtige golfbanen, de fantastische gastronomie en het prettige klimaat welke heerst aan de Spaanse Costa’s. Een ideale combinatie voor de golfliefhebber.

Golfsport is een ware kunst en een stuk moeilijker dan het eruit ziet. De kracht waarmee geslagen wordt, het terrein, het soort club en de windrichting zijn allemaal factoren waarmee rekening gehouden moet worden. Wie graag zijn slag wil oefenen en een dagje lekker buiten wil vertoeven kan zijn hart ophalen in de Costa Blanca.

Keuze uit veertien topbanen
Golfliefhebbers hoeven niet ver te zoeken. Langs de Costa Blanca zijn veel golfbanen te vinden, waaronder enkele die tot de absolute wereldtop behoren. Het gebied telt maar liefst veertien banen met ieder achttien holes. Golf is een populaire sport in dit Spaanse gebied. Er zijn dan ook veel bekende professionele golfers afkomstig uit dit deel van Spanje. De Costa Blanca heeft een eigen ‘Association de Campos de Golf’. Deze associatie behartigt de belangen van de verschillende golfbanen in de buurt.

Golf resort Olivia en La Sella Golf
Wie een potje wil golfen in de Costa Blanca heeft de banen voor het uitkiezen. Een van de grootste en beste banen is het golf resort Olivia. De banen zijn ontworpen door de beroemde Spaanse golfprofessional Severiano Ballesteros. Dit resort telt 18 verschillende banen van verschillende niveaus. U kunt er de hele dag zoet zijn. Een andere golfbaan die u niet mag missen is La Sella Golf in  Denia. Deze baan is bedacht door een andere bekende top golfer, Jose Maria Olazabal. Het is een op prachtige locatie, direct naast Montgó Nationaal Park. De banen zijn omringt met pijnbomen, sinaasappelbomen en olijfbomen. Dit maakt deze golfbaan niet alleen geweldig om op te spelen maar ook geweldig om te zien.

Golfen langs de kust
Een andere golfbaan die ligt op een bijzondere plek is de Moraira Calpe golfbaan in Benissa. Vanaf deze baan heeft men een prachtig uitzicht over de kustlijn en de imposante Peñón de Lfach rots. Deze 332 meter hoge rots lijkt als het ware midden uit de Middellandse Zee te rijzen. Een potje golf met dit uitzicht is zeker geen straf. Een vierde golfbaan die zeker een bezoekje waard is, is de Real de Faula golfbaan in Benidorm. Deze baan biedt tevens een prachtig uitzicht over het strand en over de stad Benidorm zelf. Het is een enorme golfbaan met twee verschillende routes van 18 holes per stuk. Ook deze baan staat garant voor een dagje heerlijk sportief vermaak.

Sociaal netwerk(en)
Door het (gaan) beoefenen van de golfsport maakt u kans om nieuwe mensen te leren kennen die in ieder geval een overeenkomstige hobby hebben, namelijk de golfsport. Door het meedoen aan toernooien, het nemen van lessen of het inschrijven als single golfer is deze sport een uitgelezen kans om tijdens het lopen op een 18 holes baan nieuwe sociale contacten op te doen. Zeker voor mensen die gekozen hebben om permanent in Spanje te gaan wonen, en een nieuwe hobby zoeken iets om eens over na te denken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Spaanse Costa's
  13°
  licht bewolkt
  Luchtvochtigheid: 71%
  Windkracht: 2m/s ZZO
  Max 14 • Min 13
  14°
  Do
  13°
  Vr
  14°
  Za
  17°
  Zo
  Weer in OpenWeatherMap
 • Like ons!

Vergelijk Advertenties