Uw zoekresultaten

Het herfst weer aan Costa Blanca Zuid

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 4 november 2018
| Tips
| 0

Tja het weer….als echte Nederlanders en Belgen een nogal frequent en belangrijk onderwerp voor ons. Altijd maar kijken naar die voorspellingen of het weer goed wordt, op de app, op TV of luisterend naar de radio, en dan afhankelijk zijn of bepaalde plannen door kunnen gaan of niet… Kunt u wel BBQ’en, een verjaardag binnen of buiten vieren, gaat de stranddag, of middagje terrasje pakken wel door, of gaat de voetbal of het hockey wel door van de kinderen of kleinkinderen enz.

De weersvoorspellingen volgen
Sinds dat wij een groot gedeelte van het jaar in Spanje wonen in de regio Costa Blanca Zuid tussen Alicante en Torrevieja. In het begin, omdat dit er nu eenmaal decennia lang in zit gebakken of beter gezegd ingeregend, was dit ook voor ons een dagelijks ritueel, al was het maar even op de app op je telefoon. Echter wat blijkt…. En dit heb durf ik na jarenlang proefondervindelijk te hebben ervaren te typen, het weer bericht klopt niet…en jawel in dit geval is het weer namelijk heel vaak zo veel beter dan wordt voorspeld.

Het weer klopt niet
En nu komt het vervelende, dat mensen die in Nederland en België wonen en een (2e) huis hier in de regio willen komen dit ook denken. En dat is jammer, soms spreek ik teleurgestelde klanten die deze kant op willen komen en dan balen omdat de weersvoorspellingen niet goed zijn. Dan vertel ik altijd dat het reuze mee valt, er ondanks de voorspellingen het misschien alleen 1 keer ’s nachts heeft geregend en ik nog steeds dagelijks de zon zie met 22 graden. Maar goed ik ben dan een makelaar en al die verschillende websites die ze erop raadplegen zullen het toch wel weten… Hoe gek het ook klinkt…blijkbaar niet. En inderdaad wanneer iemand hier eenmaal of meerdere malen geweest is, zal hij of zij dit altijd kunnen bevestigingen.

Ahora y mañana
Door het prachtige weer hier hebben veel mensen aan de Zuidkant van de Costa Blanca niet eens een wasdroger, in veel huishoudens ondenkbaar in Nederland en België omdat je daar toch echt bijna niet meer zonder kan. Hier droog je de was in een uurtje of twee heerlijk buiten en ach die enkele keer dat het regent, was je gewoon niet nu, dat komt de volgende dag wel…mañana, mañana

Trap er ook nog in
Maar soms betrap ik mezelf er ook nog steeds op dat ik mijn was onnodig uitstel, of denk ik moet de honden vroeg uitlaten want het kan gaan regenen…want ja dan heb ik weer als echte Nederlandse me toch weer gek laten maken door het weer of in ieder geval de voorspellers ervan. En wat blijkt    ook al valt de regen dan op 25 kilometer afstand met bakken uit de lucht, hier is het dan slechts een beetje bewolkt.

Regent het dan echt nooit?
Gelukkig regent het hier ook af en toe, anders zou het wel een heel droge, stoffige en dorre bedoeling worden. En als het hier regent, regent het vaak ook gelijk heel hard, soms maar even, soms 2 dagen.

Verschillen
Op dit moment zijn er in Nederland op diverse vlakken problemen door de droogte van dit jaar, Spanje is daar natuurlijk veel beter op voorbereid en ingericht en de natuur, maar ook de landbouw is daaraan gewend. Net als dat de projectontwikkelaars, die bouwen op een andere wijze, en andere ondergrond dan in het ooit drassige Nederland. Dus ook al denken mensen door het prachtige weer in Nederland en België dat het klimaat steeds meer hetzelfde wordt door helaas de opwarming van de aarde…voorlopig zijn er nog enorm veel verschillen in het klimaat, de omgeving en de natuur.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Spaanse Costa's
  20°
  onbewolkt
  Luchtvochtigheid: 88%
  Windkracht: 7m/s NW
  Max 17 • Min 15
  24°
  Di
  25°
  Wo
  26°
  Do
  27°
  Vr
  Weer in OpenWeatherMap
 • Like ons!

Vergelijk Advertenties