Uw zoekresultaten

Het weer in Torrevieja

Geplaatst door Alejandro García on 28 november 2015
| Tips
| 0

Wat is het weer heerlijk in Torrevieja

Ook al helemaal klaar met die herfststormen, regen en aankomende vrieskou in Nederland en België? Heeft u last van uw gewrichten of wordt u somber als u naar buiten kijkt? Leest u dan vooral even door….

Klagen over versus genieten van het weer

Vandaag hoor en lees ik allemaal mensen terecht klagen over het weer in Nederland en België. Maar als ik dan uit mijn raam kijk, over de zee uitkijk, met een knalblauwe lucht en de zon die lekker schijnt, met een geweldig uitzicht van de kustlijn van Torrevieja en allemaal mensen in korte broek zie lopen, denk ik “wauw wat is het toch weer heerlijk in Torrevieja”.

Temperatuur in de wintermaanden

Ook in de wintermaanden is het hier heerlijk toeven, temperaturen rond de middag van rond de 19 graden zijn eerder regel dan uitzondering en af en toe loopt de temperatuur zelfs op tot zo’n 23 graden. En de avonden zijn met gemiddelde temperaturen van 15 graden zeker ook aangenaam, een dun jasje is soms al te warm, maar soms is het net iets frisser, denk aan de Nederlandse en Belgische lente avonden.

Microklimaat

Veel mensen denken dat je voor het echte heerlijke (over)winterweer op het vastenland in Spanje veel zuidelijker moet zijn, meer richting de Costa del Sol. Echter rond Torrevieja is juist een veel beter en stabieler klimaat. Dit heeft alles met de zoutmeren te maken rondom Torrevieja die er mede voor zorgen dat er een microklimaat heerst in deze regio, milde winters en niet al te warme zomers (voor Noord-Europese begrippen want temperaturen rond de 35 graden in de zomer zijn eerder regel dan uitzondering)

Positief effect

Er zijn velen reden om Nederland of België te ontvluchten en richting het warme, gezellige en oh zo mooie gebied rondom Torrevieja te vertrekken. Of dit nu permanent is, voor 1 of meerdere vakanties in een jaar of om te overwinteren. Veel mensen die dit doen zie je na een tijdje in positieve zin veranderen, hetgeen veel maar niet alles met het weer in Torrevieja te maken heeft.
Voor mensen met lichamelijke klachten zoals luchtweg problemen, gewrichtsklachten of huidproblemen zie je in afzienbare tijd opknappen. Door de warmere en stabielere temperatuur, de zee(lucht), de zoutmeren, de lagere luchtvochtigheid maar ook de ontspanning.

Genieten in optimaforma

Het echt genieten van het leven, de natuur, de gastronomie, het delen van eten met vrienden en familie, het gezamenlijk gezellige dingen doen en het minder druk maken om futiliteiten, beheersen de Spanjaarden in optimaforma. Die dingen en dat gevoel in combinatie met het heerlijk weer zorgt voor heel veel ontspanning waardoor iedereen zich hier beter en lekkerder gaat voelen, jong of oud, gezond of niet….Kom het ervaren en geniet met de Spanjaarden mee…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Spaanse Costa's
  24°
  half bewolkt
  Luchtvochtigheid: 83%
  Windkracht: 3m/s NNW
  Max 26 • Min 25
  27°
  Vr
  26°
  Za
  26°
  Zo
  26°
  Ma
  Weer in OpenWeatherMap
 • Contact

 • Like ons!

Vergelijk Advertenties