Uw zoekresultaten

Huis kopen Costa Blanca

De Costa Blanca is een populair gebied in het zuidoosten van Spanje. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer Nederlanders een huis willen kopen aan de Costa Blanca. De kustlengte van dit gebied bedraagt maar liefst 244 kilometer. In totaal zijn er aan de Costa Blanca meer dan 70 verschillende stranden te vinden. De natuur in het binnenland van deze Costa is ook erg mooi. U kunt er urenlang wandelen en onderweg de mooiste plekjes ontdekken.

Bekende steden

Enkele bekende steden aan de Costa Blanca zijn Alicante, Benidorm, Calp, Cartagena, Elx en Murcia. Al deze steden worden jaarlijks bezocht door vele duizenden toeristen. Niet vreemd als u bedenkt dat de gemiddelde temperatuur in het gebied 18 graden is. In de zomer loopt de temperatuur al snel op tot boven de 25 graden. De meeste bekende plaats aan de Costa Blanca is Benidorm. Als u van shoppen, zon, zee en strand houdt, is dit de plek voor u. Maar gelukkig zijn er zijn ook genoeg rustige plekken aan de Costa Blanca te vinden.

Locatie in Costa Blanca

Als u van plan bent een woning te gaan kopen in het gebied, denk dan goed na over de ligging. Waar wilt u ongeveer gaan wonen? De Costa Blanca is natuurlijk een enorm uitgestrekt gebied. Alicante bijvoorbeeld is een ideale plaats, u kunt er namelijk rechtstreeks naar toe vliegen. De luchthaven bij deze stad wordt ook door de meeste toeristen gebruikt die de Costa Blanca als vakantiebestemming aandoen. Als u niet ver wilt reizen na uw vlucht, is het verstandig om op zoek te gaan naar een woning in de buurt van Alicante.

Wilt u wat meer rust? Dan zijn de steden Murcia, Calp en Elx geschikter. Deze zijn iets minder toeristisch in vergelijking tot Alicante en Benidorm.

De grootte van uw woning

Heeft u al nagedacht over de grootte van uw woning? Hoeveel woonoppervlak moet het huis hebben? Aan de Costa Blanca zijn verschillende huizen en appartementen te vinden met een groot, maar ook klein oppervlak. Misschien heeft u voldoende aan een oppervlak van 75 m², maar het kan ook zijn dat u een groter huis zoekt van 150 m² bijvoorbeeld. Ervaring leert dat door het heerlijke klimaat en het buitenleven in Spanje, men genoeg heeft aan kleinere woonoppervlaktes voor een huis aan de Costa. Op onze website kunt u vrijwel direct zien hoeveel woonoppervlak een woning heeft. Daarnaast wordt ook duidelijk weergegeven hoeveel kamers er zijn en hoe groot de tuin is.

Foto’s zeggen veel, maar niet alles!

Uiteraard kunt u voor elk huis de nodige foto’s bekijken. Foto’s geven vaak een redelijk goede indruk van het huis. Toch zeggen foto’s lang niet alles. Het is vaak moeilijk te zien hoe groot een ruimte nou precies is. Daarom is het belangrijk om de huizen die u op het oog heeft aan de Costa Blanca te bezichtigen. Zo kunt u zien of de realiteit overeenkomt met de foto’s die u heeft bekeken. Neem altijd iemand mee als u een huis gaat bezichtigen, dit voorkomt dat bepaalde aspecten vergeten worden.

Bezichtigen in Costa Blanca

Als u één of meerdere huizen aan de Costa Blanca heeft gevonden die mogelijk voldoen aan uw eisen, dan kunt u ze gaan bezichtigen. Het is raadzaam om altijd meerdere woningen te bezichtigen en er voldoende tijd voor uit te trekken. De bezichtigingen doet u samen met de Spaanse (Nederlandstalige)  makelaar. Uiteraard krijgt u tijdens de bezichtigingen informatie over het huis en is er gelegenheid om aanvullende vragen te stellen. Kijk goed naar de staat van de woning, zo kunt u inschatten of er veel aan moet gebeuren of dat u er zo in kunt trekken. Heeft u een huis gevonden dat voldoet aan uw verwachtingen? Dan kunt u starten met de onderhandelingen over de prijs. Wij wensen u hier veel succes mee en alvast heel veel woonplezier in uw woning aan de Costa Blanca!

  • Walking 250 x 104
  • Like ons!

Vergelijk Advertenties