Uw zoekresultaten

Is het weer in Nederland ook zo?

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 7 december 2019
| Tips
| 0

Een van de velen goede redenen om een huis te kopen in Spanje is toch wel het heerlijke klimaat. Nu hoor ik steeds vaker dat door het veranderende klimaat, het ook steeds warmer wordt in Nederland dus dat dit geen goede reden meer is.

Maar is dit ook zo? Dat de gemiddelde temperatuur stijgt, dat is een feit, maar is het Nederlandse klimaat net zo fijn als  in Spanje, dat denk ik dus niet!

Het is altijd lente…..in de winter
We beginnen bij de winter, hier in de Costa Blanca is het in de winter eigenlijk altijd lente. ’s Avonds kan het best afkoelen waar je ook echt de verwarming aan doet in de huiskamer, maar overdag kan het echt een heerlijke 20 graden worden.  En ja natuurlijk regent het hier ook wel eens…maar dat is een dag of hooguit 2 dagen en dan zien wij weer een mooie blauwe lucht. Zo’n grijze, grauwe sombere lucht die weken kan duren in de winter, dat komt gewoon niet voor in de Costa Blanca.    

De lente en de herfst
De lente is zalig, dan beginnen we al met het buiten leven, ook s avonds kan er dan op terrasjes gezeten worden en of buiten gegeten worden. Er kan gezwommen worden in de zee en de (onverwarmde) zwembaden en de nachten zijn nog zo van temperatuur dat iedereen heerlijk slapen kan. De natuur is op zijn mooist, en we zijn dan blij met ieder buitje (misschien 1 tot 3 keer per maand) die de natuur en de straten opfrist.
In de herfst is de temperatuur nog zalig, maar de heftigste warmte is voorbij. En vooral de temperatuur van het zeewater is nog zalig. De gezellige zomerdrukte is voorbij en nu kun je heerlijk genieten van dezelfde dingen zoals het weer, de natuur, het strand, het Spaanse eten maar dan in een rustigere periode 

En dan tot slot de zomer:
En in de echte zomer juli en augustus, ach dan pas je je tempo aan. Dan doe je het net als de Spanjaarden gewoon wat rustiger aan en leef je heerlijk buiten, waarschijnlijk vooral in de schaduw. En krijgt u het echt te warm, nou dan is het tijd om even de zee, het zwembad of een ruimte in te gaan met airco. Gelukkig wordt het in de Costa Blanca niet zo warm als in het binnenland of in de bergen en is het met temperaturen rond de 30 graden en vaak een lekker windje ook hoogzomer goed te doen.

En dan nu Nederland:
Op dit moment, begin december 2019, is de temperatuur laag ….maar wat een noodweer met regen, storm en onweer. Ja er zijn af en toe heerlijke dagen, maar daarna is het dan weer een paar dagen bal, of zakte de temperatuur gelijk met 10 graden. Zijn er mooie dagen, soms zelfs weken in Nederland in de zomer, ja maar dan zijn ze ook gelijk heel warm, en deze worden ALTIJD op een of andere manier afgestraft met noodweer daar op volgend.

Conclusie
Dus dat het veranderende klimaat een reden is om geen huis te kopen in Spanje, gaat niet op. Het klimaat hier aan de Costa Blanca is nog steeds zo vele malen lekkerder en stabieler dat dit nog steeds in de top 3 staat van redenen om een Huis aan de Costa te kopen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Walking 250 x 104
  • Like ons!

Vergelijk Advertenties