Uw zoekresultaten

Recept voor een witte sangria en een rode sangria

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 4 mei 2018
| 0

De zomer komt eraan en ook al hebben de mensen die al in Spanje wonen al heerlijk kunnen genieten van zomerse temperaturen ook in Nederland ziet het er naar uit dat er ook eindelijk weer gebarbecued kan worden of lekker buiten tapas kan worden gegeten. Wat is dan lekkerder dan een zelfgemaakte kan Sangria erbij te serveren. Onderstaand twee sangria recepten, een rode en een steeds populairder wordende witte versie. Voor ieder wat wils, en natuurlijk is iedereen vrij om daar zijn eigen draai aan te geven.

Probeert u beide recepten eens uit en laat ons weten wat u ervan vindt, onder de leukste reacties verloten wij een Spaans receptenboek

Rode SANGRIA
Voorbereiding: ongeveer 20 minuten, Wachttijd 2 uur, bereiding: ongeveer 20 minuten;

Benodigdheden (voor ongeveer 6 grote glazen):

  • 175 ml brandy of rum (probeert u eens uit wat u het lekkerste vind)
  • 1 fles rode wijn
  • 1 blikje koolzuurhoudende limonade naar smaak (bijvoorbeeld spa rood, sinas)
  • desgewenst 250 ml verse sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 1 middelgrote appel
  • 150 gr kersen zonder pit
  • 150 gr verse stukjes ananas of perzik (indien vers niet beschikbaar kan dit ook uit blik maar let dan op met de verse sinaasappelsap, dan kan de Sangria te zoet worden. Mijn tip is om hiermee te experimenteren, gebruik vooral die ingrediënten die u het lekkerste vind en niet “wat hoort”. Er zijn mensen die juist een zoete Sangria lekker vinden andere vinden de drogere versie weer lekkerder… )


Recept:

  1. Was de schil van het citrusfruit goed, droog het fruit af met keukenrol en snij de limoen, de citroen en de sinaasappel in de lengte doormidden. Snij daarna het fruit in dunne schijfjes.
  2. Verwijder het klokhuis van de appel, schil deze en snij ook de appel in dunne plakjes
  3. Doe het zojuist gesneden fruit in een grote kan en voeg daar nog de kersen zonder pit, de verse stukjes ananas of perzik aan toe.
  4. Schenk dan direct de brandy of rum in de kan erbij en zet de kan met fruit en brandy minimaal 2 uur in de koelkast. Ook de fles rode wijn, het blikje koolzuur houdende frisdrank en de sinaasappelsap zet u nu direct koud in de koelkast.
  5. Na tenminste 2 uur, drukt u met een lange platte lepel het fruit behoedzaam plat (zodat de sappen zich goed met elkaar kunnen vermengen) en voegt u de koude rode wijn, het blikje frisdrank en desgewenst de sinaasappelsap toe.
  6. Wanneer de smaak iets te sterk is of wanneer u de Sangria buiten zet kunt u ook nog een paar ijsblokjes toevoegen.

Witte SANGRIA
In slechts een klein kwartiertje klaar, wanneer u alle ingrediënten klaar zet;

Witte Sangria is een garandeert succes op een tuinfeestje of BBQ. In dit recept hebben we voor de basis appels, citroen en komkommer gebruikt, maar u kunt allerlei soorten fruit gebruiken bijvoorbeeld perzik, aardbeien en druiven combineren ook goed in dit heerlijke drankje recept. Gebruik zo’n leuke grote glazen kan met schenk tuit, zie foto, om het extra feestelijk te maken. Hou dan rekening met de ingrediënten voor een 3 liter kan kunt u beter alles maar 2 doen.

Benodigdheden (voor 6 grote glazen):

  • 1 fles Cava
  • 175 ml Licor 43 of Brandy
  • 75 ml Bols Elderflower of flesje Jillz
  • 250 ml witte druivensap
  • 1 of desgewenst 2 blikjes frisdrank naar smaak (bijvoorbeeld spa rood, tonic)
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 1 middelgrote appel
  • 1 komkommer
  • Sommige mensen willen er nog wat suiker in, maar voeg dit dan heel voorzichtig beetje bij beetje toe, anders wordt het heel snel te zoet)
  • En heel veel ijsblokjes

Voor de garnering:

  • Muntblaadjes
  • Druiven of aardbeien


Recept:

  1. Was de schil van het citrusfruit goed, droog het fruit af met keukenrol en snij de limoen, de citroen in de lengte doormidden. Snij deze daarna in dunne schijfjes.
  2. Snijdt de komkommer in dunne lange slierten, schil mag er omheen blijven, is leuk voor de kleur.
  3. Verwijder het klokhuis van de appel, schil deze en snij ook de appel in dunne plakjes. Voor wat meer kleur kunt u ook de schil erom laten, dan wel even de appel eerst goed wassen.
  4. Vul nu de sangria kan voor 1/3 met ijs, en doe het zojuist gesneden fruit en de komkommer erbij.
  5. Voeg een fles koude Cava toe, met de 175 ml Licor 43 of Brandy en de 75 ml Bols Elderflower of de Jillz erbij.
  6. Schenk er daarna nog de druivensap en de 1 of 2 blikjes koolzuurhoudende limonade bij en roer even goed met een grote lepel.
  7. Nu is het een kwestie van nog even leuk garneren, een paar blaadjes munt erbij in de glazen een druif en aardbei en genieten maar….
  8. Indien de mix te sterk is kunt u er altijd nog wat extra ijs, druivensap of een extra blikje spa rood bij doen. En naar smaak dus de suiker, maar nogmaals wees voorzichtig eenmaal te zoet is lastig te herstellen.

¡Salud!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Walking 250 x 104
  • Spaanse Costa's
    17°
    onbewolkt
    Luchtvochtigheid: 93%
    Windkracht: 1m/s NW
    Max 18 • Min 17
    23°
    Za
    22°
    Zo
    23°
    Ma
    22°
    Di
    Weer in OpenWeatherMap
  • Like ons!

Vergelijk Advertenties