Uw zoekresultaten

Ruta de la Tapa

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 29 oktober 2019
| Tips
| 0

In veel steden in Spanje, maar met name in de Costa Blanca wordt  minimaal 1 keer per jaar een Ruta de la Tapa gehouden, waar u bij verschillende deelnemende restaurants voor rond de € 2,50 een tapaatje en een drankje kunt doen in een bepaalde periode. Op dit moment is er Ruta de Tapa 2019 in Guardamar, de bekende badplaats waar ons kantoor gevestigd is aan de Costa Blanca.

Een super leuke manier om een plaats te leren kennen en de restaurants die zich daar bevinden. Door deel te nemen aan meerdere Ruta de la Tapas in verschillende steden en badplaatsen, hebben wij verschillende pareltjes van restaurantjes ontdekt. Sommige waar we zonder de Ruta de la Tapa gewoon voorbij waren gelopen. U leert niet alleen een plaats op een gezellige manier kennen, maar ook nieuwe restaurantjes en diens specialiteiten.

Hoe werkt het?

Bij een Oficina de Turismo (Spaanse VVV kantoor) in een plaats waar “Ruta de la Tapa” op dat moment is kunt u een boekje ophalen. In dit boekje staan de namen, adressen en soms ook de nummers van alle deelnemende restaurants en een foto van de tapas die ze erbij die ze serveren. Overigens zijn deze boekjes ook bij de deelnemende restaurants te verkrijgen. Ook zit er een kaartje in het boekje zodat u zelf uw eigen route langs de deelnemende restaurants kunt maken.
Na het eten van de tapa kunt u in het boekje een stempel laten zetten door het restaurant, een restaurant zal dit altijd vragen om te mogen doen daar er ook een wedstrijd element inzit voor de restaurants met de beste tapas. Een eer voor de restaurants om als winnaar van de Ruta de la Tapa van dat jaar uit de bus te komen, wat de kwaliteit van de tapas zeker ten goede komt. De bezoekers kunnen ook door te stemmen op de lekkerste tapas zelf ook een prijs winnen zoals een dinerbon in een van de winnende restaurants die je het beste hebt beoordeeld.

Wat kunt u verwachten?

Eigenlijk best veel…..al denkt u vast van tevoren hoe kan dit nu voor € 2,50 een tapaatje en een drankje? Vergeet niet dat veel restaurants dit als een goede promotie van hun restaurant en dus keuken zien en u graag die  periode kennis wil laten maken met hun restaurant en het eten en drinken dat daar wordt geserveerd. Sommige tapas zijn amuses of bijna kleine voorgerechten, zoals een toast met inktvis, een tartaar van zalm of andere vis, een heerlijk mini ham- of visburgertje, diverse soorten kroketjes met vis of schaaldieren, pasteitjes en ga zo maar door.  Natuurlijk maakt het ene restaurant er meer werk van dan het andere, maar bij de meeste restaurants zijn de tapas een streling voor uw tong en oog. Dat in combinatie met naar wens een heerlijk glaasje wijn, rosé, bier of gewoon een watertje of cola maakt het absoluut genieten tijden een Ruta de la Tapa.

Wanneer zijn de Taparoutes?

Dat is heel verschillend per plaats, echter worden de Rutas de la Tapa vaak wel jaarlijks rond dezelfde periode. Wanneer u dit leuk vind, kunt u via Facebook of andere websites van de verschillende steden in de gaten houden wanneer er een tapasroute is.  Zo is vaak in november een Ruta de la Tapa in Torrevieja, maar ook in Rojales, Benijofar, Santa Pola en la Marina zijn absoluut het bezoeken waard. Zeker wanneer u houdt van een hapje en drankje doen en u bent niet bang om eens iets nieuws uit te proberen, of iets te proeven waarvan u eigenlijk niet weet wat het is, is dit echt een absolute aanrader.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Walking 250 x 104
  • Like ons!

Vergelijk Advertenties