Uw zoekresultaten

Sensatie verhalen en foto’s

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 26 januari 2020
| Tips
| 0

Nadat de storm Gloria weer over Noord- en midden oost Spanje is geraasd krijgen wij veel te horen, is het allemaal echt zo erg? En sommige mensen vragen zich zelfs af, moeten we daar wel naar op vakantie gaan of moeten we daar wel naar toe verhuizen… natuurlijk moet u dat gewoon doen! En niet omdat wij makelaars zijn, maar omdat het nog steeds super fijn leven is in de Costa Blanca Zuid.

Hoe breng je het nieuws:
Natuurlijk ziet u nu allemaal foto’s, filmpjes en tragische verhalen van schade en ellende, maar de mooie leuke verhalen zijn nu eenmaal geen nieuws of interessant item. Hieronder zal ik een aantal verhalen toelichten en of er een ander licht op werpen.  Toevallig waren wij een gedeelte van de storm in Spanje en zijn we tijdens de storm Gloria met de auto naar Nederland gereisd dus ik kan met recht zeggen dat we er wat van hebben meegekregen. Zeker ook omdat we eigenlijk zouden vliegen naar Nederland maar dit niet ging omdat vliegveld Alicante dicht was.

Sluiting Vliegveld Alicante
Het vliegveld Alicante was inderdaad 48 uur gesloten maar dat was niet door de storm wat veel mensen denken…Er was namelijk een paar dagen ervoor brand geweest door dak werkzaamheden  die verkeerd waren gegaan, en die brandschade in combinatie met de storm en eventuele stormschade heeft de directie doen besluiten het vliegveld te sluiten. De storm was dus niet de reden dat was de brand! Maar dat was nergens te lezen in een Nederlandse krant, ook niet dat dit nog nooit was gebeurd!  Sowieso was de storm boven Benidorm, meer richting Valencia airport veel zwaarder en dat vliegveld was niet gesloten, waarom niet, omdat daar dus geen brand was geweest.
Overigens hebben wij geleerd dat Transavia niet is voorbereid op dit soort situaties, want na eerst vertraging, cancelde Transavia gewoon de vluchten. Terwijl de communicatie hierover echt zeer slecht was of er helemaal niet was.  Ryanair is direct begonnen met vluchten om te boeken naar vliegveld Murcia en regelde zelfs busvervoer. Moet gezegd worden dat Ryanair zijn zaakjes heel wat beter voor elkaar dan Transavia.

Nederlands gezin wordt de zee in gesleurd
Sorry maar wie zijn gezin en in dit geval letterlijk in levensgevaar brengt omdat je een sensatie foto wil maken van de storm is eigenlijk geen ruimte waard in dit Blog, maar ik doe het toch, omdat dit juist een blog is over sensatie….Er zijn nu  eenmaal heel veel ramptoeristen die er op kicken om de meest erge ellende te fotograferen of erover geïnterviewd te worden voor 1 minute fame. Dus ook die mensen die geïnterviewd worden met rampverhalen tijdens hun vakantie, is het echt zo erg, of willen ze met naam en toenaam in de krant…

Oproep Telegraaf: bent u in het rampgebied van storm Gloria….
Toen ik de oproep in de Telegraaf zag om spectaculaire foto’s of filmpjes door te sturen werd ons vermoeden helemaal bevestigd, in de krant lees en zie je inderdaad alleen de meest spectaculaire verhalen en beelden van schade en ellende. En die beelden blijven hangen, niet de beelden van de herstelwerkzaamheden of van 2 dagen later als alles is opgeruimd.

Maar storm Gloria was toch heftig?
Jazeker, dat was Gloria zeker en veel mensen hebben ook schade, maar laten we eerlijk zijn in Nederland hebben we ook af en toe code rood en een flinke storm met bijbehorende schade. En het mooie van Spanje en een Huis aan de Costa is dat na een paar dagen slecht weer hier altijd het zonnetje gaat schijnen en het weer mooi weer is. Dat kunnen we in Nederland niet zeggen…Daarnaast zijn veel, vooral oudere bouwwerken vaak ook aan het strand, in Spanje niet gewend aan dit noodweer, maar de nieuwbouw woningen zijn heel anders gebouwd, met bouwmaterialen van hoogwaardige kwaliteit.  Dus geen zorgen over uw Huis aan de Costa, ondanks dat een Gloria of  Gotta Fría maar vooral de verhalen en ergste beelden hiervan misschien anders zou doen vermoeden .

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Walking 250 x 104
  • Like ons!

WeCreativez WhatsApp Support
Wij staan klaar om u te adviseren!
👋 Hoe kan ik u helpen?

Vergelijk Advertenties