Uw zoekresultaten

Jouw Spaanse droom laten uitkomen?

Geplaatst door Alejandro García on 14 februari 2018
| Tips
| 0

Uw Spaanse droom laten uitkomen?

Wie droomt er niet van? Een eigen huis onder de zon. Geen stress aan uw hoofd en altijd lekker weer. Uw deur uit lopen en direct het zand onder uw voeten voelen. Het is voor veel Nederlanders een fantasie. Maar heeft u er wel eens serieus over nagedacht om deze droom werkelijkheid te laten worden? Het is een grote stap, een tweede huis kopen. Een definitieve verhuizing naar het buitenland des te meer. Maar wie de gok durft te wagen zal er geen spijt van krijgen. Spanje is een heerlijk land. De gastvrije bevolking zal u met open armen welkom heten. Binnen de kortste keren zal u zich meer dan thuis voelen. Voor wie niet bang is om een sprong in het diepe te wagen, hier enkele goede tips.

Uw droomhuis vinden

Er komen veel zaken kijken bij het kopen van een huis. Dit proces wordt nog ingewikkelder wanneer het gewenste huis zich bevindt in een ander land. U kunt niet zomaar even langs gaan om een kijkje te nemen. Het vinden van uw droomhuis is op afstand een stuk lastiger. Allereerst moet er natuurlijk beslist worden in welke plaats u wilt gaan wonen. Een plek die leuk is als vakantiebestemming hoeft dit niet per se te zijn als woonadres. Wanneer u een locatie op het oog hebt, is het aan te raden om eens met de lokale bevolking te gaan praten. Wat hebben zij te zeggen over hun woonplaats? Dit kan uw waardevolle inzichten brengen. En wie weet ontmoet u vast wat nieuwe buren!

Praktische zaken regelen

Om u goed te kunnen redden in Spanje is het natuurlijk van belang de taal enigszins te spreken. Wie slim is begint enkele maanden voor vertrek al met taallessen. Spaans is een relatief makkelijke taal om te leren. De grammatica regels zijn duidelijk en kennen weinig uitzonderingen. De moeite die u steekt in het leren van de taal zal zich dan ook dubbel en dwars uitbetalen. Wanneer u dan toch een mondje Spaans spreekt, is het slim om een Spaanse relocatieconsulent in de arm te nemen. Deze kan u bijstaan bij het organiseren van de verhuizing.

Relocatie consulent

Een relocatieconsulent weet precies welke regelingen er gelden in Spanje. Ook kan hij of zij helpen bedenken hoe het kostenplaatje eruit zal komen te zien. Er komen veel onverwachtse kosten kijken bij een verhuizing naar het buitenland. Enkele voorbeelden hiervan zijn notariskosten, overdrachtsbelasting, lokale lasten, verzekeringen en renovatie- of onderhoudskosten. Ook de reiskosten moet u niet onderschatten. U zult vaak van Nederland naar Spanje op en neer vliegen. Naast financieel advies helpt de consulent ook met allerlei praktische zaken. Zo regelt hij of zij de verhuizing van de spullen en zorgt hij/zij voor een gas-, water- en lichtaansluiting indien gewenst.

Waag de sprong

Financieel gezien kunt u dus beter in Spanje dan in Nederland een tweede huis kopen. Tel het mooie weer en de prachtige omgeving hierbij op en u bent direct zeker van uw zaak. Dagelijks wakker worden zonder zorgen. Ontbijten doet u ’s morgens in uw zonnige achtertuin of op uw terras. Ontspannen doet u aan het zwembad of op het strand waar u enkele meters vandaan woont. En iedere dag kunt u genieten van de heerlijke Spaanse keuken. Elke dag is een feest op Spaanse bodem. Denkt u er goed over na, maar laat u niet afschrikken. Durf uw dromen werkelijkheid te laten worden!

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Spaanse Costa's
  24°
  licht bewolkt
  Luchtvochtigheid: 78%
  Windkracht: 3m/s ONO
  Max 24 • Min 22
  28°
  Di
  31°
  Wo
  30°
  Do
  31°
  Vr
  Weer in OpenWeatherMap
 • Like ons!

Vergelijk Advertenties