header_image
Uw zoekresultaten

Tip 2: Waar wilt u kopen?

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 26 februari 2018
| 1

Spanje is een flink uitgestrekt land, zeker in vergelijking met Nederland. Dat betekent dus ook de jacht naar een geschikt huis enigszins anders verloopt. Allereerst moet u bijvoorbeeld gaan bepalen in welk gebied u zou willen wonen. Dit maakt het zoeken direct wat gemakkelijker omdat er een kader is waarbinnen gekeken kan worden. Dit brengt echter ook direct een tweede tip met zich mee. Het is namelijk ook goed om niet te strak gericht te zijn op een perfect plaatje. Bij het kopen van een huis in Spanje komt namelijk veel kijken. Dit kan dus betekenen dat andere opties simpelweg beter zijn.

Aan de Costa

Het is natuurlijk te begrijpen wanneer u het liefst aan de Spaanse Costa wilt gaan wonen. Dit zijn immers de streken waar de meeste Nederlanders warme herinneringen aan hebben. Dit staat ook bewust in het meervoud omdat de omvang van het aantal kustgebieden in Spanje flink groot is. Dit komt omdat zowel in de lengte als de breedte het land aan zeeën gelegen is. Wanneer u dus een woning aan de Costa in het hoofd heeft, overweeg dan ook om de andere streken te bezoeken. Hier kunt u mogelijk woningen vinden die eveneens voldoen aan hetgeen u zoekt.

 Beter dan verwacht

Er is nog een tweede reden om u niet blind te staren op slechts één Costa. Hoewel u misschien weet wat u hier kunt verwachten kunt u dit pluspunt misschien ook omgedraaid beredeneren. Juist omdat u nog niet zoveel weet van de andere Costa’s is het de moeite waard om er eerst eens te gaan kijken. Elk gebied in Spanje heeft zo zijn eigen kenmerken. Het is dus heel goed mogelijk dat een bepaald gebied juist heel aantrekkelijk blijkt te zijn en u hier met veel plezier zou kunnen wonen. U kunt uw zoektocht dan verleggen naar dit nieuwe gebied.

De verschillen ervaren

Het kan daarbij ook belangrijk zijn om de verschillen tussen de gebieden, maar ook tussen de jaargetijden in de gebieden te ervaren. Wanneer u slechts kennis van één gebied in één bepaalde periode hebt, dan kan dit een vertekend beeld geven. Om vervolgens op basis van dat beeld in een gebied te vestigen kan dan een flinke tegenvaller blijken. Daarom is het goed om als onderdeel van uw zoektocht de verschillende Costa’s op verschillende momenten te bekijken. Mogelijk kunt u dit ook doen met de hulp van de makelaar die u ter plekke voorziet van informatie en andere diensten.

De regels en wetten

Het is minstens zo belangrijk dat u weet in welk land u eigenlijk gaat wonen. Zoals eerder al werd aangehaald bij het bekijken van verschillende gebieden in verschillende periodes van het jaar is ook het kennen van de regels en wetten belangrijk. Het is immers flink anders of u inwoner bent van een land of u bent een toerist. Het land is dan immers een hele andere ervaring omdat u simpelweg ook aan zaken moet voldoen. Ook de ongeschreven regels en gebruiken vallen hier natuurlijk onder. Het is dus belangrijk om hier aandacht aan te besteden voorafgaand aan de aankoop.

De directe omgeving

In dit kader is het ook niet onverstandig om in ieder geval een idee te hebben van het soort mensen dat in de gemeenschap waarin u gaat wonen een plaats heeft. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat in Spanje op bepaalde plekken de mensen wat luidruchtiger zijn omdat dit nu eenmaal in de cultuur zit. Bovendien wordt er vaak tot wat later op de avond geleefd ten opzichte van Nederland. Het is dus goed om dit vooraf te weten. Ook om deze reden is het goed om verschillende gebieden op verschillende momenten in het jaar te bezoeken en een goed beeld te krijgen.

Een keuze maken

Op enig moment is het nodig om een keuze te maken tussen de verschillende gebieden. Zonder deze keuze is het namelijk niet mogelijk om specifieker in te gaan op wensen die u heeft met betrekking tot meer persoonlijke zaken. Wanneer u dus alle potentiële woongebieden heeft verkend en u het gevoel heeft dat u weet wat u kunt verwachten en waar u aan toe bent, dan wordt het tijd om de Costa te kiezen die u het meest aanspreekt. Vervolgens wordt het tijd om de volgende stap te zetten.

 

E-book 12 tips huis kopen spanje

Download via bovenstaande link het boekje met de overige 11 tips.

One thought on “Tip 2: Waar wilt u kopen?

 • op 25 maart 2019

  Costa del Sol. Torremolinos Carihuela. Ik vind dat er momenteel veel te veel gevraagd wordt daar. Zoek een 3 kmr app aan zee

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Spaanse Costa's
  25°
  zwaar bewolkt
  Luchtvochtigheid: 88%
  Windkracht: 2m/s O
  Max 25 • Min 23
  31°
  Wo
  32°
  Do
  31°
  Vr
  32°
  Za
  Weer in OpenWeatherMap
 • Like ons!

Vergelijk Advertenties