Uw zoekresultaten

Tip 3: Op welke locatie wilt u wonen?

Geplaatst door Alejandro García on 28 maart 2018
| 1

Wanneer u een woning gaat kopen waarin u niet zelf gaat wonen, dan kunnen andere zaken van belang worden. Denk bijvoorbeeld aan wensen zoals de afstand tot het meest nabijgelegen vliegveld. Voor u persoonlijk zou het misschien niet zoveel uitmaken, maar voor een mogelijke huurder kan dit juist van groot belang zijn. Dit zijn bekende voorbeelden van overlappende zaken die misschien niet direct in uw belang zijn, maar dat wel worden wanneer u de woning juist als een investering heeft aangeschaft. Het is dus zeer belangrijk om dit soort zaken altijd mee te nemen in een beslissing.

Meer voorbeelden

Er zijn nog veel meer voorbeelden te bedenken op dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid van de locatie. Dit is zeer belangrijk om mee te nemen in de keuze die u maakt. Wanneer u gaat verhuren aan toeristen, dan kan het weleens zijn dat zij geen behoefte hebben aan een woning waarbij in de wijde omtrek niemand te zien of te horen is. Misschien is het dan beter om een huis te kiezen dat iets dichter bij de bewoonde wereld van Spanje ligt te kiezen. Dit kan namelijk een flink verschil maken in de hoeveelheid mensen die u zal aantrekken als potentiële huurder.

Afstanden

Denkt u ook eens aan of het belangrijk voor u is om op loopafstand van bepaalde faciliteiten af te zitten zoals winkels, restaurants het strand. Of dat u het misschien helemaal niet erg vindt om daar allemaal de auto voor te moeten gebruiken, of de fiets of indien mogelijk openbaar vervoer. Locatie is daarom ook zeer belangrijk wanneer u de aanschaf van een huis aan de Costa doet als zijnde investering en uw aangekochte woning wilt verhuren. Aan de andere kant kunt u juist wanneer er bijvoorbeeld voor vele zaken een auto nodig is, bepaalde doelgroepen (bijvoorbeeld een groep tieners) weer uitsluiten. Wat voor de één een nadeel is, is juist voor een andere een groot voordeel en visa versa.

Ook uit eigen belang

Overigens geldt dit natuurlijk net zo goed wanneer u zelf in de woning wilt gaan verblijven. Dit werd al eerder ten dele aangehaald bij de uitleg over de keuze voor het gebied en het soort woning. Ook de lokale omgeving speelt hierin een rol. Wanneer u een tweede huis koopt, dan kan het zijn dat u dit doet met het oog op de rust. Dan kiest u een wat meer afgelegen woning. Gaat u er permanent wonen en wilt u ook de lokale cultuur zich eigen maken, dan is een woning in wat meer bewoonde gebieden zoals steden natuurlijk meer aan te raden.

E-book 12 tips huis kopen spanje

Download via bovenstaande link het boekje met de overige 11 tips.

One thought on “Tip 3: Op welke locatie wilt u wonen?

 • Walschots
  op 28 maart 2018

  In de buurt van La Zenia Costa Oriella

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Spaanse Costa's
  25°
  zwaar bewolkt
  Luchtvochtigheid: 88%
  Windkracht: 2m/s O
  Max 25 • Min 23
  31°
  Wo
  32°
  Do
  31°
  Vr
  32°
  Za
  Weer in OpenWeatherMap
 • Like ons!

Vergelijk Advertenties