Uw zoekresultaten

Tip 4: Wat wilt u kopen?

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 2 mei 2018
| 0

Nu u de keuze voor Spanje als land en een bepaalde Costa als gebied heeft gemaakt, is het tijd om naar beslissingen op meer persoonlijk niveau te gaan kijken, namelijk naar wat voor soort woning u wilt gaan kopen.

De vierde tip is dan ook dat u zich moet verdiepen in het soort woningen dat in de betreffende streek te vinden is en een keuze te maken welk type woning u wilt hebben. Dit gaat dan om meer dan alleen de ligging en de bouwstijl. Al zijn ook deze zaken natuurlijk van belang. Het is verstandig om aan de hand van een soort checklist te werken, zelfs wanneer u dit lijstje alleen in uw hoofd afloopt.

Een ruwe schets
Het is in ieder geval belangrijk dat u een ruwe schets van wat u van de woning verwacht in uw hoofd hebt. Wilt u een vrijstaande villa met meerdere verdiepingen, een bungalow met alle ruimtes gelijkvloers maar wel met grote tuin, of toch liever een appartement met een lekker terras? Wanneer u jonger bent en een groot gezin heeft kiest u misschien eerder voor een huis met een of meerdere verdiepingen en veel slaapkamers en eigen zwembad. Wilt u er vooral samen na uw pensioen van genieten is het misschien wel zo fijn om een appartement te betrekken met alle faciliteiten zoals ook een zwembad verzorgd en onderhouden door de communidad (VVE). Beide mogelijkheden brengen op zichzelf immers weer hele andere voordelen met zich mee. Het is goed in ieder geval een idee te hebben van het aantal slaapkamers dat u wenst te hebben.

Met of zonder zwembad
Een flink deel van de woningen in Spanje beschikt over een zwembad, privé of gezamenlijk. Dit is echter niet altijd het geval. Als een privé zwembad een voorwaarde is, dan is het mogelijk een goed idee om direct te beginnen in de campo. Daar waar meer ruimte te vinden is, is de kans immers groter op zaken zoals een privé zwembad of uw budget om iets te kopen moet groter zijn. Vergeet niet dat een privé zwembad ook onderhoud nodig heeft, hetgeen ook hogere vaste lasten zijn. Veel appartementen en geschakelde woningen hebben een gezamenlijk zwembad waarvan het onderhoud wordt betaald door de communidad, u

betaald hier relatief een klein bedrag voor maar kunt er wel verder onbezorgd gebruik van maken. Vaak wordt er buiten het hoogseizoen maar relatief weinig gebruik gemaakt van deze gezamenlijke zwembaden, en voelt het bijna aan alsof het een privé zwembad betreft.

E-book 12 tips huis kopen spanje

Download via bovenstaande link het boekje met de overige 11 tips.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Spaanse Costa's
  13°
  licht bewolkt
  Luchtvochtigheid: 71%
  Windkracht: 2m/s ZZO
  Max 14 • Min 13
  14°
  Do
  13°
  Vr
  14°
  Za
  17°
  Zo
  Weer in OpenWeatherMap
 • Like ons!

Vergelijk Advertenties