Uw zoekresultaten

Tip 5: Kiest u voor bestaande bouw of nieuwbouw?

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 18 mei 2018
| 0

Een andere keuze die belangrijk is, is die tussen nieuwbouw en oudbouw. Het kan immers zo zijn dat u juist in Spanje wilt gaan wonen in een specifiek huis dat echt past bij uw beeld van het land. Aan de andere kant kan het natuurlijk zo zijn dat u alleen interesse hebt in een verhuizing als u in een geheel nieuwe woning kunt gaan wonen. Er zijn nog altijd veel nieuwbouwprojecten in het land, dus de kans dat u op deze wijze een woning vindt is niet ondenkbaar. Het is wel belangrijk om hier vooraf persoonlijk duidelijkheid in te hebben.

Een selectie maken
Wanneer u de wensen kenbaar maakt aan de makelaar ter plaatse, dan kan alvast een eerste selectie gemaakt worden van de beschikbare woningen. Vervolgens kunt u hier zelf weer een tweede schifting in doorvoeren door te bekijken welke woningen u in ieder geval wel en welke u zeker ook niet zou willen overwegen. Dit is belangrijk voor het moment waarop u daadwerkelijk in Spanje het veldwerk gaat verrichten met betrekking tot de huizenjacht. Hoe groter de selectie is, hoe lastiger het zal worden. Door alvast voorwerk te doen kunt u gerichter zoeken wanneer het moment daar is.

Zelf bouwen
U kunt natuurlijk ook het heft in eigen hand nemen en zelf een woning gaan bouwen in Spanje. Dit betekent dan dat u met de makelaar op zoek zal moeten naar geschikte grond. Dit is in Spanje te vinden onder de naam finca urbana. Dit is te vergelijken met het bestemmingsplan in Nederland. Grond die als finca urbana is bestempeld is geschikt om te gebruiken voor woningbouw. Eigenlijk gelden hier verder dezelfde regels voor als voor een reeds bestaande woning of een nieuwbouwproject van een projectontwikkelaar. Let dus ook ongeveer op dezelfde zaken in zo’n geval.

Nieuwbouw
Voor nieuwbouw werkt alles weer net even anders in Spanje. Dan moet naast de makelaar ook een advocaat een grotere rol vervullen. Omdat dit behoorlijk complex kan zijn is het goed om te weten dat er altijd mensen bij gehaald kunnen worden die hiermee bekend zijn en die voor u als bemiddelaar kunnen optreden. Zo kunt u gewoon in het Nederlands kenbaar maken wat uw wensen en eisen zijn en kunnen de makelaar en advocaat op hun beurt laten weten wat zij van u verwachten. Zo kan dit proces op de juiste wijze verlopen.

Advocaat inschakelen
Het kopen van een woning gaat in Spanje echt anders dan in Nederland. Ook hiervoor geldt dat de beste stuurlui vaak aan wal staan. Mensen roepen veel (al dan niet goed bedoeld) maar weten vaak nog minder. Een door Huis aan de Costa geselecteerde samenwerkende partner makelaar weet u uit te leggen wanneer u een advocaat moet inschakelen. Dit is niet voor iedere aankoop noodzakelijk. Ook zal hij of zij u kunnen adviseren in welke fase of in welke situatie u een gestor of fiscalist moet inschakelen die u kunt vertellen wat voor u de best mogelijk te nemen stappen zijn. Dit om u onnodig kosten te besparen maar nog veel belangrijker heel veel ellende wanneer u het in een bepaalde situatie niet doet.

Gemeubileerd opgeleverd
Wanneer u in Spanje een bestaande woning koopt is het heel gebruikelijk dat deze volledig gemeubileerd wordt opgeleverd. Soms heel fijn wanneer het meubilair uw smaak is, maar dat is zeker niet altijd het geval. Indien dit niet het geval is, is het goed om hier van te voren duidelijke afspraken door uw makelaar over te maken.

Meubelpakket voor nieuwbouw
Bij nieuwbouw wordt er vaak gekozen voor het aanbieden van de mogelijkheid om verschillende meubelpakketten bij bepaalde meubelzaken aan te schaffen. Ook zit er vaak in de aanbieding van nieuwbouw een pakket bij voor een pakket van alle (inbouw) elektrische apparatuur, zoals koelkast, vaatwasser, wasmachine maar soms ook een televisie. Een professionele makelaar kan dit goed voor u uitonderhandelen of kan u bepaalde bedrijven aanraden waar hij voor u korting kan regelen.

E-book 12 tips huis kopen spanje

Download via bovenstaande link het boekje met de overige 11 tips.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Spaanse Costa's
  17°
  half bewolkt
  Luchtvochtigheid: 88%
  Windkracht: 2m/s NNW
  Max 17 • Min 16
  26°
  Wo
  28°
  Do
  24°
  Vr
  27°
  Za
  Weer in OpenWeatherMap
 • Like ons!

Vergelijk Advertenties