Uw zoekresultaten

Tip 6: Hoe gaat u het Huis aan de Costa betalen?

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 28 mei 2018
| 0

U heeft het plan om in Spanje te gaan wonen natuurlijk niet zomaar gevat. De kans is aanwezig dat u hier al een flinke tijd voor gespaard heeft. Dit is een goede zaak want u zal zeker enig vermogen nodig hebben om hierin te steken. Sterker nog, u kunt maximaal 70 % van de aankoopsom (exclusief kosten) gefinancierd krijgen in Spanje, geheel afhankelijk van uw situatie. Gaat u gemiddeld uit van 12,5% van de aankoopsom aan kosten die hier nog bovenop komen die u ook uit eigen middelen dient te kunnen betalen. Het is dus ook belangrijk om hier rekening mee te houden als de zoektocht begint, maar ook wanneer u al een aantal woningen heeft geselecteerd. U wilt namelijk niet verliefd worden op een woning die niet in uw bereik ligt.

Lenen of zelf betalen
U kunt echter nog verder gaan. U kunt immers ook de gehele woning uit eigen middelen financieren. U heeft dan wel voldoende geld nodig om dit in één keer te kunnen doen. In andere gevallen is het altijd noodzakelijk om de dertig tot vijftig procent die u zelf heeft betaald aan te vullen met een financiering. U kunt hierover informatie inwinnen wanneer u nog geheel aan het begin van de zoektocht naar de juiste woning staat. De verstrekkers van bijvoorbeeld hypotheken en leningen hebben vrijwel altijd een expert in huis die hierbij begeleiding kan verlenen vanuit Nederland. Dit maakt het gemakkelijker en vaak ook sneller. Huis aan de Costa kan u in contact brengen met een betrouwbare Nederlandse partner die u binnen 24 uur kan aangeven of en welke mogelijkheden er zijn.

Zaken die geregeld moeten worden
Voorbeelden van stappen die tijdens het koopproces gezet moeten worden zijn het nagaan van alle zaken rondom het huis, bijvoorbeeld met betrekking tot lopende zaken. Het komt bijvoorbeeld weleens voor dat een aannemer nog schulden heeft, dit kan dan problemen voor de bewoners geven. Wanneer dit in orde blijkt kan verder worden gegaan met meer gebruikelijke zaken. Denk aan het opstellen en ondertekenen van het koopcontract, de inschrijving in het eigendomsregister, het verzorgen van zaken met betrekking tot gas, licht en water en meer van dit soort specifieke zaken die bij het kopen van een woning komen kijken.

Waarom met Nederlandse partijen?
Het is natuurlijk niet voor niets dat u zowel uw makelaar als uw financiering in Nederland moet zoeken en niet in Spanje. Zo kunt u namelijk de aankoop op dezelfde manier voltooien als u in Nederland gewend bent. U kunt bijvoorbeeld gewoon in het Nederlands alle communicatie voeren. Dit is geen geringe factor. Het kopen van een woning aan een Spaanse Costa is immers flink ingewikkelde procedure. Dit geldt zeker wanneer het uw eerste woning in het buitenland of Spanje in het bijzonder is. Het is dan goed om begrijpelijke hulp te kunnen krijgen voor specifieke zaken

Looptijd en andere zaken
Of een hypotheek nu voor een Nederlandse woning of een woning aan de Spaanse Costa’s wordt afgesloten, een aantal zaken blijft altijd hetzelfde. Denk bijvoorbeeld aan de looptijd. Dit hangt onder meer samen met het bedrag dat u gaat lenen. Veel hypotheekverstrekkers hanteren immers een ondergrens die minstens bereikt moet worden wanneer de hypotheek wordt aangevraagd. Het is dus goed om niet te lang te wachten met het starten van het koopproces. Hoe jonger u bent, hoe gunstiger dit is met betrekking tot de lening die u hiervoor afsluit.

Het terugbetalen
Natuurlijk moet ook een hypotheek in Spanje worden terug betaald. De mogelijkheden hiervoor zijn helaas wel aanzienlijk beperkter dan in Nederland. In Spanje gaat men voorlopig alleen nog maar uit van een annuïteitenhypotheek. Een lineaire hypotheek of aflossingsvrije hypotheek zoals men deze in Nederland kent zijn op het moment van schrijven niet mogelijk in Spanje. Maar is uw woning in Nederland hypotheek vrij, Bespreek dit dan met onze partner SpaanseHypotheek.nl Neem dit ook mee in de totale overweging wanneer het geschikte huis gevonden is. Het kan per huis en per doeleinde verschillen welk soort hypotheek het beste is. Zeker ook wanneer de woning als investering is gekocht en deze een inkomstenstroom genereert is het van belang om over deze zaken na te denken.

E-book 12 tips huis kopen spanje

Download via bovenstaande link het boekje met de overige 11 tips.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Spaanse Costa's
  20°
  onbewolkt
  Luchtvochtigheid: 83%
  Windkracht: 3m/s N
  Max 22 • Min 20
  24°
  Di
  25°
  Wo
  26°
  Do
  27°
  Vr
  Weer in OpenWeatherMap
 • Like ons!

Vergelijk Advertenties