Uw zoekresultaten

Tip 8: Heeft u al een NIE-nummer en een Spaanse bankrekening?

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 25 september 2018
| 0

Wat is nodig voor een NIE-nummer?

Het is natuurlijk ook gemakkelijk om vanuit Spanje de bankzaken met de Nederlandse partner die de financiering verzorgt te kunnen regelen. Dit betekent dus dat er in Spanje ook bankgegevens beschikbaar moeten zijn. Het is slim om nog voor de aankoop al een Spaanse bankrekening te openen. Wanneer u via ons een woning koopt regelen wij dit kosteloos voor u. Dit maakt het voor alle partijen gemakkelijke om snel te zorgen dat alle zaken met betrekking tot het geld snel gedaan kunnen worden. Dit is bijvoorbeeld handig met het oog op de hypotheek, maar ook wanneer u eventuele verbouwingen moet betalen.

Zaken vooraf regelen

Ook een NIE-nummer (número de identificación de extranjeros) is zeer belangrijk in het aankoopproces van een Spaanse woning. Het NIE-nummer is het identificatienummer dat u in Spanje nodig heeft bij veel officiële instanties of grote aankopen. U kunt dit vergelijken met ons burger servicenummer, of vroeger ons sofi-nummer. Dit Nie-nummer is dus van groot belang om zaken die plaatselijk geregeld moeten worden ook echt voor elkaar te krijgen. Wanneer u definitief uw tijd of een deel daarvan in Spanje gaat doorbrengen, dan heeft u dit nodig. Dat begint al bij het kopen van het huis. Bedenk daarbij ook dat dit tot een maand kan duren om te activeren in Spanje. Tijdig overgaan tot zaken is dus zeer belangrijk om niet voor problemen te komen te staan. Natuurlijk zit in onze service inbegrepen dat wij voor u kosteloos een Nie nummer aanvragen wanneer u zich door ons laat begeleiden in het aankopen van een woning.

Residentie of Niet-Residentie verklaring

Wanneer u zich definitief gaat vestigen in Spanje of tenminste totaal langer dan 183 dagen per jaar in Spanje verblijft hoort u officieel een residentie aan te vragen. U schrijft zich dan in als Europees resident in het bevolkingsregister (padron) van de Spaanse Gemeente waar u verblijft/woont. Daarbij is er nog een verschil tussen fiscaal en juridisch resident.

APC Spain – Huis aan de Costa heeft getracht om duidelijke informatie hieromtrent voor u samen te stellen echter om dit kort en bondig neer te zetten is eigenlijk niet mogelijk. Te meer omdat de gevolgen hiervan zowel positief als negatief per persoon verschillen en soms ook nog eens per Spaanse regio. Het is niet zo dat wanneer uw Nederlandse buurman als resident in Spanje veel minder belasting gaat betalen het voor u ook (fiscaal) voordeliger is om resident te worden. Ons dringende advies is om u door ons te laten ondersteunen en door te laten verwijzen naar een fiscaal specialist die dit voor u kan uitzoeken, helemaal gericht op uw persoonlijke situatie. Er staat namelijk genoeg verkeerde of achterhaalde informatie op het internet hier omtrent.

E-book 12 tips huis kopen spanje

Download via bovenstaande link het boekje met de overige 11 tips.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Spaanse Costa's
  25°
  zwaar bewolkt
  Luchtvochtigheid: 88%
  Windkracht: 3m/s O
  Max 25 • Min 23
  31°
  Wo
  32°
  Do
  31°
  Vr
  32°
  Za
  Weer in OpenWeatherMap
 • Like ons!

Vergelijk Advertenties