Uw zoekresultaten

Tip 9: Heeft u medische zorg nodig in Spanje?

Geplaatst door Patrick Arnoldus on 3 november 2018
| 0

Andere zaken die bijvoorbeeld mee kunnen spelen hangen onder andere af van uw leeftijd. Bent u nog jong en bestaat er een kans dat er in de toekomst kinderen bij komen, dan is het natuurlijk verstandig om hier rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van scholen en dergelijke. Bent u echter al wat ouder, dan kan het misschien verstandig zijn om te bekijken hoe het gesteld is met de medische voorzieningen in de omgeving. Het is zelfs aan te raden om compromissen te sluiten met betrekking tot de woning als dit deze bijkomende zaken ten goede komt.

Verschillen in zorg

Er zijn grote verschillen aan te merken tussen de manier waarop de zorg in Spanje is geregeld ten opzichte van die in Nederland. Zo is er een onderscheid tussen privézorg en publieke zorg die veel strikter is dan in Nederland. Wel is de zorg in alle gevallen van zeer hoog niveau. Wel is het belangrijk dat u eerst goed uitzoekt wat u precies nodig zal hebben wanneer u in Spanje gaat wonen. Zo kunt u snel achterhalen waar u dit kunt vinden en of u misschien niet toch beter een andere streek kunt kiezen.

Zorg in eigen taal.

Denk hierbij ook bijvoorbeeld aan de eventuele behoefte aan fysio- of revalidatietherapie, misschien spreekt u een beetje Spaans of Engels en hoeft u niet persé een Nederlandstalig sprekende fysiotherapeut maar misschien is uw hulpvraag te complex om dit in een andere taal te kunnen doen dan in het Nederlands. Goed om hier van te voren over na te denken wanneer u een huis in Spanje koopt, in veel Costa’s is best een Nederlandstalige fysiotherapeut te vinden, maar in kleine bergdorpjes zal dit niet zo zijn.

 

E-book 12 tips huis kopen spanje

Download via bovenstaande link het boekje met de overige 11 tips.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Spaanse Costa's
  14°
  half bewolkt
  Luchtvochtigheid: 62%
  Windkracht: 7m/s NO
  Max 14 • Min 14
  15°
  Do
  15°
  Vr
  15°
  Za
  15°
  Zo
  Weer in OpenWeatherMap
 • Like ons!

Vergelijk Advertenties