Uw zoekresultaten

De bezichtiging in Spanje voorbereiden

Wij kunnen niet anders dan dit artikel beginnen met een waarschuwing:

Stap niet zomaar in het vliegtuig of in de auto om ‘even’ een paar huizen in Spanje te gaan bezichtigen. Bereid u zich eerst goed voor, in welke regio bent u geïnteresseerd, naar wat voor soort (vakantie)woning gaat uw voorkeur uit, wilt u strand en drukte of juist rust? Zomaar een paar vragen die u zichzelf eerst moet stellen. Door u zelf de juiste vragen te stellen, kunt u een hoop tijd, ellende en eventueel zelfs spijt besparen. Een goede planning en voorbereiding is het halve werk, ga daarom grondig te werk en bereidt u thuis eerst heel goed voor. Met de juiste voorbereiding hoeft u niet een onnodige bezichtiging in Spanje te plannen. Wij hebben voor u een leidraad gemaakt om u stap voor stap te begeleiden naar het realiseren van de Spaanse Droom.

De bezichtiging in Spanje voorbereiden

De voorbereiding vanuit huis

Wanneer u weet in welke regio u een huis wilt gaan kopen, wat voor soort(en) woning(en) uw interesse naar uitgaat en in welke prijsklasse u zoekt, kunt u brochures aanvragen van woningen die aan uw eisen voldoen. Wanneer u nog vragen heeft over de desbetreffende woningen, stel deze dan van tevoren, hierdoor kunt u een juiste selectie maken van woningen die echt aan uw eisen voldoen en het waard zijn om een bezichtiging in Spanje voor aan te vragen. Vaak komen er door bepaalde antwoorden van makelaars misschien wel alleen maar meer vragen bij u op, juist omdat de werkwijze van het kopen van vastgoed in Spanje nu eenmaal heel anders verloopt dan in Nederland of België. Probeer deze vragen te beantwoorden voordat u een bezichtiging in Spanje plant.

Kennis opdoen voor de bezichtiging in Spanje

Ook is het fijn om, voordat u bezichtigingen in Spanje plant, alvast een klein beetje op de hoogte te zijn van een aantal belangrijke termen die tijdens het bekijken van een woning en de aankoopprocedure veel te horen krijgt, zoals  ‘escritura’, ‘nota simple’, ‘iva’, etc. Ook is het handig als u voor de bezichtiging in Spanje alvast een klein beetje kennis heeft over hoe het aankoopproces in Spanje verloopt en welke kosten, belastingen en verzekeringen daarbij behoren. Wij kunnen u deze informatie allemaal verstrekken, deze investering in tijd haalt u er dubbel en dwars uit als u goed voorbereid uiteindelijk op bezichtiging in Spanje gaat.

Uw tijd is kostbaar

Als u zich goed heeft voorbereid, kunt u uw trip naar Spanje gaan plannen om een aantal huizen te bezichtigen samen met de makelaar. Doe dit in overleg met de makelaar zodat hij of zij u ook inderdaad de huizen kunt laten zien die op uw wensenlijstje staan gedurende uw trip. Wanneer u vooraf de vragen die u had beantwoord heeft gekregen, heeft u ruimte tijdens de bezichtiging in Spanje om kritisch naar de woningen te kijken en ontstaat er ruimte voor andere vragen. Een goede makelaar neemt alle tijd om ook deze vragen te beantwoorden tijdens de bezichtiging in Spanje. Wanneer uw tijd efficiënt wordt benut, heeft u tenminste nog tijd over om ook van uw trip te genieten, van de zon, zee, strand, de natuur en het heerlijke Spaanse leven, tenslotte zijn dat redenen geweest waarom u een huis wilt kopen in Spanje.

Bezichtiging van andere woningen in Spanje

De makelaars in Spanje waar Huis aan de Costa mee samenwerkt kunnen, indien u uw woonwensen bij ons bekend maakt, voor u op zoek gaan naar geschikte woningen die niet bij ons op de website staan, maar waarbij wij u wel kunnen begeleiden in de aankoop. Zo kunnen wij u een professionele begeleiding in Spanje aanbieden die ervoor zorgt dat alle benodigde documenten, zoals vergunningen, verzekeringen en belastingformulieren gecontroleerd worden. Ook regelen de makelaars alleen maar bezichtigingen van woningen die uitsluitend aan uw wensen voldoen, dit bespaart u veel kostbare tijd. Wanneer u zomaar een makelaarskantoor binnenloopt, zullen veel makelaars vooral bezichtigingen plannen voor woningen die zij graag willen verkopen en die voldoen niet altijd aan uw wensen, zonde van uw kostbare tijd dus!

2 thoughts on “De bezichtiging in Spanje voorbereiden

 • Steven de Vries
  op 3 januari 2019

  Geachte heer of mevrouw,

  Ik heb een wens om een woning te kopen in Blanes tot 100.000 euro. Ik ben bekend dat ik 30% van dit bedrag zelf moet inleggen en dat er daarnaast andere kosten voor mijn rekening komen. Kunt u mij vertellen welke kosten dit allemaal zijn en hoe hoog die zijn?

  Eind dit jaar zal ik genoeg spaargeld hebben om een woning in Blanes te kunnen kopen, dan wil ik graag hulp bij het vinden en bezichtigen van geschikte woningen. Kunt u mij hierbij helpen?

  Met vriendelijke groet Steven de Vries.

  • Patrick Arnoldus
   op 4 januari 2019

   Beste Steven, wij zullen per e-mail nader informeren over de mogelijkheden. Groet Patrick

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Like ons!

Vergelijk Advertenties