Klik om zoom mogelijk te
Searching...
We hebben er geen resultaten gevonden
Map openen
Bekijken Roadmap Satelliet Hybrid Terrein Mijn locatie Volledig scherm Vorige Volgende
Uw zoekresultaten

De bezichtiging in Spanje voorbereiden

Wij kunnen niet anders dan dit artikel beginnen met een waarschuwing:

Stap niet zomaar in het vliegtuig of in de auto om “even” een paar huizen in Spanje te gaan bezichtigen. Bereid u zich eerst goed voor, in welke regio bent u geïnteresseerd, wat voor soort (vakantie)woning gaat uw voorkeur naar uit, wilt u strand en drukte of juist rust? Zomaar een paar vragen die u zich eerst moet stellen. Door u zelf de juiste vragen te stellen, kunt u een hoop tijd, ellende en eventueel zelfs spijt besparen. Een goede planning en voorbereiding is het halve werk, ga daarom grondig te werk en bereid u zich thuis eerst heel goed voor. Wij hebben voor u een leidraad gemaakt om u stap voor stap te begeleiden en voor te bereiden “Onderweg naar uw Spaanse Droom”
De bezichtiging in Spanje voorbereiden

De voorbereiding vanuit huis

Wanneer u weet in welke regio u wilt kopen, wat voor soort(en) woning(en) uw interesse naar uit gaat en in welke prijsklasse u zoekt, kunt u brochures aanvragen van geschikte woningen die aan uw eisen voldoen. Wanneer u nog vragen heeft over de desbetreffende woningen waar u brochures van heeft aangevraagd, stel deze dan van te voren, hierdoor kunt u een juiste selectie maken van woningen die echt aan uw eisen voldoen. Vaak komen er door bepaalde antwoorden van makelaars misschien wel alleen maar meer vragen bij u op, juist omdat de werkwijze van het kopen van vastgoed in Spanje nu eenmaal heel anders verloopt dan in Nederland of België.

Kennis is macht

Ook is het fijn, om voordat u naar Spanje vertrekt om huizen te gaan bekijken, alvast een klein beetje op de hoogte bent van een aantal belangrijke termen die tijdens het bekijken van een woning en de aankoopprocedure veel te horen krijgt, zoals  ‘escritura’, ‘nota simple’, ‘iva’, etc.Dat u daarbij alvast een klein beetje weet hoe het aankoopproces in Spanje verloopt en welke kosten, belastingen en verzekeringen daarbij behoren. Wij kunnen u deze informatie allemaal verstrekken, deze investering in tijd om u dit eigen te maken haalt u er dubbel en dwars uit als u goed voorbereid uiteindelijk op huizenjacht gaat in Spanje.

Uw tijd is kostbaar

Als u zich goed heeft voorbereid kunt u uw trip naar Spanje gaan plannen om een aantal huizen te gaan bekijken te samen met de makelaar. Doe dit in overleg met de makelaar zodat hij of zij u ook inderdaad de huizen kunt laten zien die op uw wensenlijstje staan gedurende uw trip. Wanneer vooraf de vragen die u had reeds beantwoord heeft gekregen, heeft u ruimte tijdens de bezichtiging om kritisch naar de woningen te kijken die u bezoekt en ontstaat er ruimte voor eventueel andere vragen. Een goede makelaar neemt daar alle tijd voor om ook deze vragen te beantwoorden. Wanneer uw tijd efficiënt wordt benut, heeft u tenminste nog tijd over om ook van uw trip te genieten, van de zon, zee, strand, de natuur en het heerlijke Zuid Spaanse leven, tenslotte zijn dat reden geweest waarom u een huis wilt kopen in Spanje.

Aankoopbegeleiding voor andere huizen dan op onze website staan

De makelaars in Spanje waar Te Koop In Spanje mee samenwerkt, kunnen indien u uw woonwensen bij ons bekend maakt, voor u opzoek gaan naar geschikte objecten die niet bij ons op de website staan, maar waarbij wij u wel kunnen begeleiden in de aankoop. Zo kunnen wij u een professionele begeleiding in Spanje bieden die ervoor zorgt draagt dat alle benodigde documenten zoals vergunningen, verzekeringen belastingformulieren enz. gecontroleerd worden en uw kostbare tijd bespaard door alleen die woningen te bezichtigen met u die aan uw wensenlijstje voldoen. Wanneer u zomaar een makelaarskantoor binnen loopt zullen veel makelaars u vooral objecten laten zien die zij graag willen verkopen en die hoeven niet altijd aan uw wensen te voldoen, zonde van uw kostbare tijd dus!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

 • Schrijf u in op onze nieuwsbrief

  Walking 250 x 104
  en maak kans op een geheel verzorgde bezichtigingsreis.
 • Spaanse Costa's
  23°
  onbewolkt
  Luchtvochtigheid: 37%
  Windkracht: 5m/s ZZW
  Max 20 • Min 17
  17°
  Di
  14°
  Wo
  15°
  Do
  15°
  Vr
  Weer in OpenWeatherMap
 • Contact

 • Like ons!

Vergelijk Advertenties