Klik om zoom mogelijk te
Searching...
We hebben er geen resultaten gevonden
Map openen
Bekijken Roadmap Satelliet Hybrid Terrein Mijn locatie Volledig scherm Vorige Volgende
Uw zoekresultaten

Het ontstaan van uw Spaanse droom

Herkent u dit gevoel?

Op een koude, natte en winderige dag bent u net compleet nat geregend omdat uw hond toch echt even uit moest, of vliegt tegen de muren aan omdat u zo graag even naar buiten wilt, maar dit niet wilt doen in dit gure Hollandse weer…. U zet de tv aan en ziet een programma over mensen die op zoek zijn naar een vakantiewoning met het idee daar na hun pensioen permanent te gaan wonen. De beelden van de Spaanse Droom in optima forma schieten voorbij, prachtige stranden met azuurblauwe zee, mooie huizen en appartementen met prachtige terrassen met uitzicht op zee en of zelfs een zwembad, gezellige terrassen waar u heerlijke in de zon een tapaatje  en een glas Sangria kunt nuttigen.

 Tijdens de reclame kijken u en uw partner elkaar aan, dan nog even snel naar buiten waar de regen met bakken uit de hemel valt en u zegt tegen elkaar: ”Ja we gaan ervoor, we gaan NU onze Spaanse droom verwezenlijken.” Jullie hebben het er samen al heel vaak over gehad, over gedagdroomd maar nu is het tijd voor actie. U gaat stappen zetten om op zoek te gaan om een (vakantie)woning in Spanje te kopen, om te beginnen om de vakanties in door te brengen en later wanneer u gepensioneerd bent misschien wel om in te overwinteren of zelfs permanent te gaan wonen.

Veel mensen herkennen zich in deze of een soortgelijke inleiding, maar hoe dit idee echt tot stand is gekomen maakt eigenlijk niet eens zoveel uit. Het gaat er nu om dat u zich gaan oriënteren op de Spaanse woningmarkt, echter zeer waarschijnlijk geen flauw idee heeft welke stappen hiervoor te zetten.

Laat u niet gek maken door Indianenverhalen….

Via via kent iedereen wel iemand met een drama verhaal over de aan- of verkoop van een woning of appartement in Spanje. Ook in kranten en tv programma’s wordt er niet altijd even positief geschreven of gesproken over de Spaanse Huizenmarkt.  En wanneer u enthousiast uw plannen aan uw kinderen, andere familieleden of kennissen verteld krijgt u zeer waarschijnlijk ook indianenverhalen te horen of vooral het advies het niet te doen…. Wat is dat toch, is het afgunst en of hebben deze mensen niet de durf hun dromen werkelijkheid te laten maken, gelukkig bent u anders…

Via deze informatie en hopelijk ook tijdens uw eerst komende bezoek aan Spanje willen wij u laten zien dat het heus zo slecht niet is geregeld in de woningmarkt in Spanje. Ook in Spanje moet men zich aan wetten en regels houden, en net als in Nederland zit er nogal een verschil in de verschillende makelaars. Veel van de (vaak zeer overtrokken) verhalen zijn van mensen die zich niet goed hebben laten informeren en zich niet goed hebben voorbereid en zo het schip zijn ingegaan.

Bezint eer u begint…

Wanneer Nederlanders of Belgen een woning of appartement kopen, schakelen ze vaak een aankoopmakelaar in, of laten een onafhankelijke taxatie uitvoeren en laten door een bouwkundige een rapport uit brengen. Ze doen er alles aan om zeker te zijn dat de keuze voor een woning en het bod dat ze doen de juiste is en niet tegen onverwachte bouwkundige problemen aanlopen.

Dezelfde mensen komen naar Spanje, zijn helemaal in de vakantiestemming waardoor mensen makkelijker keuzes maken en geld uitgeven, spreken geen Spaans, kennen de weg niet naar de benodigde instanties en weten niets over de Spaanse regelgeving in de woningmarkt en kopen “even” een Spaanse woning. Zonder begeleiding van een makelaar of deskundige want dat is dan opeens “zonde geld”. Wanneer er dan echter problemen ontstaan zijn deze gedupeerden de eerste die naar de pers stappen, waar deze mensen met open armen worden ontvangen omdat de pers nu eenmaal gek is op dit soort verhalen.

Hoe dan wel…

Wanneer u kiespijn heeft gaat u zowel in Nederland als in Spanje naar een tandarts, net als dat u groente in beide landen bij de groenteboer koopt. Daarom neemt u net als in Nederland wanneer u een huis koopt in Spanje een deskundige makelaar mee, die u kunt adviseren, begeleiden en een hele hoop problemen kunt voorkomen.

Dat begint al in Nederland waar een makelaar bij u langs kunt komen die u kunt adviseren over uw Spaanse droom. Zodra u er bijvoorbeeld uit bent in welke regio u zich wilt vestigen komt de makelaar in Spanje in beeld, die dan aan de hand van uw wensen een aantal geschikte woningen met u gaat bekijken.

Meer advies en tips

Geregeld gaan wij u via deze site en onze Facebook pagina op de hoogte houden van de Spaanse woningmarkt, geven wij u advies en praktische tips en komen en beschrijven we voorbeelden uit onze jarenlange ervaring in de Spaanse woningmarkt.

 

 

 

 

 • Schrijf u in op onze nieuwsbrief

  Walking 250 x 104
  en maak kans op een geheel verzorgde bezichtigingsreis.
 • Spaanse Costa's
  23°
  onbewolkt
  Luchtvochtigheid: 37%
  Windkracht: 5m/s ZZW
  Max 20 • Min 17
  17°
  Di
  14°
  Wo
  15°
  Do
  15°
  Vr
  Weer in OpenWeatherMap
 • Contact

 • Like ons!

Vergelijk Advertenties