Uw zoekresultaten

Het ontstaan van uw Spaanse droom

Herkent u dit gevoel?

Op een koude, natte en winderige dag bent u net compleet nat geregend omdat uw hond er echt even uit moest. Vervolgens zet u de tv aan en ziet u een programma over mensen die op zoek zijn naar een vakantiewoning met het idee daar na hun pensioen permanent te gaan wonen. De beelden van uw Spaanse droom schieten voorbij; prachtige stranden met azuurblauwe zee en mooie huizen of appartementen met een terras (uiteraard met uitzicht op zee en/of zelfs een zwembad).

Tijdens de reclame kijken u en uw partner elkaar aan. Daarna kijkt u naar buiten waar de regen met bakken uit de hemel valt en u zegt tegen elkaar: ”Ja we gaan ervoor, we gaan NU onze Spaanse droom verwezenlijken.” Jullie hebben het er samen al heel vaak over gehad en er over gedagdroomd, maar nu is het tijd voor actie. U gaat op zoek naar een (vakantie)woning in Spanje. Om te beginnen om de vakanties in door te brengen en later als u gepensioneerd bent, misschien wel om in te overwinteren of zelfs permanent te gaan wonen.

Veel mensen herkennen zich in dit verhaal. Hoe dit idee echt tot stand is gekomen maakt eigenlijk niet eens zoveel uit. Het gaat er nu om dat u zich gaat oriënteren op de Spaanse woningmarkt. U heeft zeer waarschijnlijk geen flauw idee welke stappen u hiervoor moet zetten. Deze informatie helpt u om uw Spaanse droom werkelijkheid te maken.

Laat u niet gek maken door indianenverhalen….

Via via kent bijna iedereen wel iemand met een drama verhaal over de aan- of verkoop van een woning of appartement in Spanje. Ook in kranten en tv programma’s wordt er niet altijd even positief geschreven of gesproken over de Spaanse huizenmarkt. Wanneer u enthousiast aan uw kinderen, andere familieleden of kennissen over uw Spaanse droom vertelt, krijgt u zeer waarschijnlijk ook indianenverhalen te horen of krijgt u vooral het advies uw Spaanse droom niet te gaan uitvoeren. Wat is dat toch? Is het afgunst en/of durven deze mensen hun dromen niet werkelijkheid te laten worden?

Via deze informatie en hopelijk ook tijdens uw eerstkomende bezoek aan Spanje, willen wij u laten zien dat u uw Spaanse droom prima werkelijkheid kunt laten worden en dat het heus zo slecht niet is geregeld in de woningmarkt in Spanje. Ook in Spanje moet men zich aan wetten en regels houden en net als in Nederland zit er nogal een diversiteit in de verschillende makelaars. Veel van de (vaak zeer overtrokken) verhalen zijn van mensen die zich niet goed hebben laten informeren en zich niet goed hebben voorbereid en zo het schip zijn ingegaan.

Bezint eer u begint…

Wanneer Nederlanders of Belgen een woning of appartement kopen, schakelen ze vaak een aankoopmakelaar in of laten een onafhankelijke taxatie uitvoeren en laten door een bouwkundige een rapport uit brengen. Ze doen er alles aan om er zeker van te zijn dat de keuze voor een woning, en het bod dat ze doen, de juiste is en dat ze niet tegen onverwachte bouwkundige problemen aanlopen.

Dezelfde mensen komen naar Spanje met hun Spaanse droom. Ze zijn helemaal in de vakantiestemming waardoor ze makkelijker keuzes maken en geld uitgeven. Ze spreken geen Spaans, kennen de weg niet naar de benodigde instanties en weten niets over de Spaanse regelgeving in de woningmarkt. Ze kopen een Spaanse woning zonder begeleiding van een makelaar of deskundige. Dit wordt vaak gezien als zonde van het geld. Wanneer er dan toch problemen ontstaan en de Spaanse droom in duigen valt, stappen deze gedupeerden naar de pers waar deze mensen met open armen ontvangen worden.

Hoe dan wel uw Spaanse droom verwezenlijken?

Om uw Spaanse droom werkelijkheid te laten worden, raden wij je aan om een deskundige makelaar mee te nemen. Deze Spaanse makelaar kan u adviseren, begeleiden en een hele hoop problemen voorkomen zodat uw Spaanse droom niet in duigen valt.

Dit begint al in Nederland, waar u via onze website en het gratis te downloaden E-book veel informatie kan vergaren. Ook kunnen wij u door een uitvoerig telefoongesprek meer informatie verstrekken. Door gerichte vragen te stellen helpen wij u om meer inzicht te krijgen in uw eigen wensen. Zodra u eruit bent in welke regio u zich wilt vestigen, komt de makelaar in Spanje in beeld die aan de hand van uw wensen een aantal geschikte woningen met u gaat bekijken.

Meer advies en tips voor uw Spaanse droom

Wij houden u via onze website en Facebookpagina op de hoogte van de Spaanse woningmarkt. Ook geven wij u advies en praktische tips en beschrijven we voorbeelden uit onze jarenlange ervaring in de Spaanse woningmarkt. Dit kan u helpen om uw Spaanse droom daadwerkelijk uit te laten komen.

 

  • Walking 250 x 104
  • Like ons!

Vergelijk Advertenties