Klik om zoom mogelijk te
Searching...
We hebben er geen resultaten gevonden
Map openen
Bekijken Roadmap Satelliet Hybrid Terrein Mijn locatie Volledig scherm Vorige Volgende
Uw zoekresultaten

Hoe werken Spaanse makelaars

Nu u uw eerste stappen heeft gezet richting het verwezenlijken van uw Spaanse droom(huis) en u zelf een gericht beeld heeft gekregen waar u naar op zoekt, is het tijd om u zich te gaan verdiepen in de Spaanse makelaardij. Makelaars in Spanje werken echt anders dan in Nederland of in België. Het team van Huis aan de Costa begeleid u naar de juiste makelaar in Spanje. Iemand met verstand van zaken, ervaring, kennis, opleiding en de juiste connecties. Een makelaar waaraan u  met een gerust hart het hele proces over kan laten en u van A tot Z hierin begeleid en bijstaat.
Hoe werken Spaanse makelaars

De Spaanse Verkoopmakelaar

Een van de grootste verschillen tussen de Spaanse en de Nederlandse makelaardij is dat ze in Spanje geen exclusiviteit kennen voor een verkoopmakelaar. Het kan dus zomaar zijn dat een woning wel bij 5 verschillende verkoopmakelaars te koop staat. Echter is iedere verkopende makelaar wel verplicht om alle officiële documenten die van toepassing zijn op de woning in haar of zijn bezit te hebben en deze op juistheid te controleren. Deze controle is zowel voor de verkopers, de verkopend makelaar(s) en de potentiële koper belangrijk, tenslotte wil een goede verkoopmakelaar alleen iets verkopen dat legaal gebouwd en/of verkregen is, dit om zowel kopers als verkopers te beschermen  maar ook zijn eigen goede naam.

Een nieuwbouw woning kopen

 Bij nieuwbouw werkt het allemaal net even anders en is de controle nog iets ingewikkelder, een goede makelaar zal hiervoor een advocaat inschakelen. Pas wanneer een advocaat alles gecontroleerd heeft omtrent het nieuw te bouwen project en haar of zijn toestemming heeft gegeven pakt een makelaar dit project op. Gelukkig is het sinds een aantal jaar bij wet vastgelegd dat projectontwikkelaars een bestand bijhouden om alle belangrijke documentatie omtrent het gehele project in vast te leggen. Zodra ze dan een makelaar toestemming geven om het project te gaan verkopen wordt dit bestand aan de des betreffende makelaar overgedragen.

Bestaande bouw

Om te beginnen dient goed de escritura (het Spaanse woord voor het Nederlandse/Belgische eigendomsbewijs) doorzocht te worden of alle officiële gegevens over de grootte van het stuk grond en het huis er in staan en juist vermeld zijn! Ook erfdienstbaarheden, grondvervuiling enz. moeten hier juist in vermeld staan. Wanneer de verkoper van het huis nog in het bezit is van de destijds afgegeven bouwvergunning  zal deze ook bij de documentatie bijgevoegd moeten worden. Wanneer de verkoper deze niet meer heeft, controleert een goede Spaanse verkoopmakelaar de facturen of overeenkomsten met het water en elektriciteitsbedrijf. Deze overeenkomsten worden alleen gesloten na het uitgeven van een woonvergunning, een Licencia de Primera Ocupación, door een architect van de gemeente. Wanneer de nota’s en overeenkomsten er echter goed uit zien mag de conclusie getrokken worden dat destijds het bouwproject voldeed aan de bouwnormen en een vergunning heeft gekregen.

Nota Simple

Een goede makelaar vraagt een Nota Simple op in het eigenarenregister bij de desbetreffende gemeente van de woning om te onderzoeken naar extra lasten of andere belangrijke informatie die een koper moet weten. In een Nota Simple staan de juiste gegevens van de officiële eigenaar of eigenaren, en indien de eigenaren een hypotheek op de3 woning hebben afgesloten, hoe hoog deze is en of er misschien een achterstand in betaling hierop is. Doordat de Nota Simple hierdoor een momentopname is, is deze maar 3 maanden geldig.

Decreto 218

De Junta de Andulalucia heeft de makelaars in Andalucia nog iets extra’s opgelegd dat zij moeten aanleveren, namelijk de Decreto 218. In dit document staat bijvoorbeeld de woning omschreven, de juiste kadastrale nummers en andere belangrijke informatie zoals de hoogte van de servicekosten, de vraagprijs van de woning en indien aanwezig achterstanden in rekening van de energiemaatschappij of in bepaalde belastingen.

 • Schrijf u in op onze nieuwsbrief

  Walking 250 x 104
  en maak kans op een geheel verzorgde bezichtigingsreis.
 • Spaanse Costa's
  23°
  onbewolkt
  Luchtvochtigheid: 37%
  Windkracht: 5m/s ZZW
  Max 20 • Min 17
  17°
  Di
  14°
  Wo
  15°
  Do
  15°
  Vr
  Weer in OpenWeatherMap
 • Contact

 • Like ons!

Vergelijk Advertenties