Klik om zoom mogelijk te
Searching...
We hebben er geen resultaten gevonden
Map openen
Bekijken Roadmap Satelliet Hybrid Terrein Mijn locatie Volledig scherm Vorige Volgende
Uw zoekresultaten

Waar en hoe wilt u wonen in Spanje

Stel u zelf een aantal belangrijke vragen

U bent eruit om een huis of appartement in Spanje te gaan kopen,  de eerste logische stap om nu te nemen is dat u zich grondig gaat oriënteren in het land Spanje en de huizenmarkt aldaar.  Zoekt u een appartement, duplexwoning of een vrijstaande bungalow of villa. Maar eerst de belangrijkste vraag die u zich moet stellen, waar wilt u woning gaan kopen in Spanje? Een land van ruim 500.000 km² met zeer groot variatie aan natuur, landschappen en bijbehorend klimaat.

Bent u een zon, zand en zee type dan kiest u waarschijnlijk voor een van de Costa’s. Maar ook tussen de diverse Costa’s, zit nog behoorlijk wat verschil in natuur en klimaat.  Wanneer u meer  houdt van het ruige landschap in de bergen, zal uw voorkeur uitgaan naar het binnenland. Bereid u zich goed voor door veel informatie tot u te nemen over de diverse regio’s. Het beste is om ook een paar verschillende regio’s te bezoeken tijdens (korte) vakanties. Huur een auto en rijdt rond, is dit een gebied waar u wilt wonen en niet alleen op naar toe vakantie wilt gaan?

Vakantiewoning of permanent?

Vind u het gezellig om veel toeristen tegen te komen en houdt u wel van een beetje drukte tijdens uw vakantie en bent u niet van het strand weg te slaan , dan is een vakantiewoning dichtbij de kust de juiste keuze. Vooral in de zomer zal hier flink druk zijn en in sommige (vooral Noordelijke) gebieden in de winters weer extreem stil. Het voordeel van deze woningen is dat wanneer u er zelf niet bent in de zomer, deze qua verhuur een goed rendement op kunnen leveren.

Wanneer u graag voor langere periodes gedurende het jaar of zelfs permanent een woning zoekt, is het misschien wel verstandig of iets verder het binnenland in te trekken. De prijzen liggen hier vaak lager en alle gewenste voorzieningen zijn nog steeds in de buurt, dus wel de lusten maar niet de lasten van het toerisme in de zomer.

Een huis of een appartement?

Dan komt nu de oriëntatie naar het woningtype dat het beste bij u en uw wensen past. Is dat een appartement waar alles gelijkvloers is, vaak gebruik kunt maken van de voordelen van het complex zoals een gezamenlijk zwembad of parkeergarage en waar u gelijk ook een beetje sociale controle heeft. Of gaat u voorkeur uit naar rust en ruimte en kiest u voor een traditionele villa (Cortijos) of  meer er tussen in een duplexwoning met kleine tuin en vaak ook nog een terras en soms dezelfde voordelen als een appartement zoals een gezamenlijk zwembad e.d.

Kies voor uzelf, niet voor uw gasten

U denkt nu misschien, ja natuurlijk kiezen wij voor ons zelf, echter de ervaring leert ons dat veel mensen die zich gaan oriënteren op de Spaanse woningmarkt, rekening houden met de gasten met betrekking tot de gewenste aantal slaapkamers en zelfs badkamers. Hierdoor lijkt uw Spaanse droom soms moelijker te verwezenlijken terwijl er nog genoeg alternatieven zijn om, indien inderdaad al uw gasten tegelijk komen, deze elders in de buurt onder te brengen. Kijk dus vooral wat voor u belangrijk is, zijn er meerdere gastenvertrekken te realiseren, is dit mooi meegenomen maar met goed plannen komt u een heel eind om al uw bezoekende familie en vrienden te verwelkomen in uw Spaanse droomhuis.

 • Schrijf u in op onze nieuwsbrief

  Walking 250 x 104
  en maak kans op een geheel verzorgde bezichtigingsreis.
 • Spaanse Costa's
  23°
  onbewolkt
  Luchtvochtigheid: 37%
  Windkracht: 5m/s ZZW
  Max 20 • Min 17
  17°
  Di
  14°
  Wo
  15°
  Do
  15°
  Vr
  Weer in OpenWeatherMap
 • Contact

 • Like ons!

Vergelijk Advertenties