Uw zoekresultaten

Waar en hoe wilt u wonen in Spanje

Stel u zelf een aantal belangrijke vragen

U heeft besloten om te gaan wonen in Spanje. U kunt u nu gaan verdiepen in het land zelf en de huizenmarkt aldaar. Zoekt u bijvoorbeeld een appartement, duplexwoning of een vrijstaande bungalow of villa? De belangrijkste vraag die u zichzelf eerst moet stellen is; waar wilt u een woning gaan kopen in Spanje? Het is een land van ruim 500.000 km2 met zeer grote variatie aan natuur, landschappen en bijbehorend klimaat.

Bent u een zon, zee en strand type? Dan kiest u waarschijnlijk voor een van de Costa’s als u wilt gaan wonen in Spanje. Ook tussen de diverse Costa’s zit nog behoorlijk verschil in natuur en klimaat. Wanneer u meer houdt van het ruige landschap en de bergen, zal uw voorkeur waarschijnlijk uitgaan naar het binnenland van Spanje. Bereid u zich goed voor door veel informatie te verstrekken over de verschillende regio’s. Het beste is om ook een paar verschillende regio’s te bezoeken tijdens (korte) vakanties. U kunt een auto huren en rondrijden om te kijken of dat het een gebied is waar u zou willen wonen. Vraag uzelf af of het niet een plek is waar u alleen naartoe op vakantie zou willen gaan, maar waar u ook daadwerkelijk wilt wonen in Spanje.

Vakantiewoning of permanent wonen in Spanje?

Lijkt het u gezellig om veel toeristen tegen te komen, houdt u wel van een beetje drukte tijdens uw vakantie en bent u niet van het strand weg te slaan? Dan is een vakantiewoning dichtbij de kust van Spanje de juiste keuze als u wilt wonen in Spanje. Vooral in de zomer zal het hier flink druk zijn en in sommige (vooral Noordelijke) gebieden in de winter weer extreem stil. Het voordeel van wonen in Spanje is dat wanneer u er zelf niet bent in de zomer, uw Spaanse woning in de zomerperiode qua verhuur een goed rendement op kan leveren.

Wanneer u voor langere periodes of permanent wilt wonen in Spanje, is het misschien wel verstandig om iets verder het binnenland in te trekken. De prijzen liggen hier vaak lager en alle gewenste voorzieningen zijn nog steeds in de buurt. U heeft wel de lusten maar niet de lasten van het toerisme in de zomer.

Een huis of een appartement?

Nu komt de oriëntatie naar het type woning waarin u wilt gaan wonen in Spanje. Wilt u bijvoorbeeld een appartement waar alles gelijkvloers is? U kunt dan vaak gebruik maken van de voordelen van het complex zoals een gezamenlijk zwembad of parkeergarage. Of gaat uw voorkeur toch uit naar rust en ruimte en kiest u voor een traditionele Spaanse villa (Cortijos)? U kunt ook voor een duplexwoning kiezen die een beetje tussen een appartement en villa in zit. Bij een duplexwoning heeft u vaak een kleine tuin met terras en soms heeft u dezelfde voordelen als een appartement zoals een gezamenlijk zwembad e.d. Het is erg belangrijk om van tevoren uit te zoeken in wat voor soort woning u wilt gaan wonen in Spanje, dit maakt de zoektocht naar uw Spaanse droomhuis veel makkelijker.

Wonen in Spanje, kies voor jezelf

U denkt nu misschien; ja natuurlijk kiezen wij voor onszelf als wij gaan wonen in Spanje. Echter, de ervaring leert ons dat veel mensen die zich oriënteren op de Spaanse woningmarkt, rekening houden met hun eventuele gasten. Er wordt vaak naar het aantal slaap- en badkamers gekeken zodat er genoeg ruimte is voor de gasten die misschien tegelijk zullen komen. Hierdoor lijkt uw Spaanse droom soms moeilijker te verwezenlijken terwijl er nog genoeg andere alternatieven zijn om uw gasten elders in de buurt onder te brengen. Kijk dus vooral wat voor u belangrijk is. Als er meerdere gastenverblijven zijn te realiseren, is dit mooi meegenomen. Vaak komt u met goed plannen ook al een heel eind en kunt u uw familie en vrienden gewoon verwelkomen in uw Spaanse droomhuis. Wanneer u voldoende informatie heeft, komt het daadwerkelijke wonen in Spanje steeds dichterbij.

  • Walking 250 x 104
  • Like ons!

Vergelijk Advertenties