Uw zoekresultaten
Geplaatst door Patrick Arnoldus on 17 oktober 2017
| Tips
| 2 reacties

Welke woning in Spanje kopen?

Indien u interesse heeft in de aankoop van een woning in Spanje is het altijd belangrijk om eerst voor uzelf uit te maken welk type woning u precies wenst. Wilt u graag een echt luxueuze woning aankopen of volstaat een eenvoudig huis op een gunstige locatie? Bent u verder van plan om de woning uitsluitend te gebruiken als vakantiehuis of wilt u er permanent gaan wonen? Het zijn stuk voor stuk vragen die u voor uzelf moet beantwoorden vooraleer af te reizen naar dit zonnige vakantieland. Wij van Te Koop in Spanje adviseren u in ieder geval graag over de punten waar u allemaal rekening mee dient te houden.

Woningen gaan bezichtigen

Net zoals in Nederland zult u ook in Spanje graag een goed beeld willen krijgen van de verschillende woningen die te koop worden aangeboden. U kunt er wat dat betreft voor kiezen om samen met de makelaar een ritje te maken naar enkele woningen die perfect in lijn liggen met wat u voor ogen heeft. Een dergelijke autorit is voor beide partijen bijzonder interessant. De verkoper krijgt op deze manier immers een zeer goed beeld van de wensen van de potentiële koper terwijl deze laatste uitsluitend die woningen te zien krijgt die in lijn liggen met zijn of haar verwachtingen. Het gaan bezichtigen van woningen in Spanje verloopt wat dat betreft hoe dan ook dus iets anders dan in Nederland of België het geval is. Zeker omdat de afstanden tussen de verschillende te bekijken woningen vaak ook groot is, is het zeer verstandig om u goed voor te bereiden. Het is zinloos voor u en de makelaar om onnodig dagen lang in de auto te zitten op weg naar locaties die bij beter vooronderzoek al eerder waren afgevallen.

Welke woning wenst u?

Bovenstaande maakt het eigenlijk reeds duidelijk, vooraleer contact op te nemen met een makelaar of naar Spanje af te reizen is het altijd belangrijk dat u zelf reeds over een goed beeld beschikt van wat u van uw woning op Spaanse bodem verwacht. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een villa met een privé zwembad of volstaat reeds een gewone, eenvoudige woning die is voorzien van het nodige comfort? Daarnaast spreekt het voor zich dat ook de ligging van het huis van belang is. Bestemmingen zoals de Costa Brava, Costa Blanca, Costa Calida, Costa de Almería en Costa del Sol zijn bijvoorbeeld bijzonder populair. Op deze locaties beschikt u immers over een gunstig klimaat evenals alle nodige voorzieningen.

 

Vakantiewoning of permanent verblijf?

Niet iedereen die er voor kiest om een woning in Spanje aan te kopen maakt deze keuze om er permanent te gaan wonen, in tegendeel. Steeds meer mensen zien een woning in Spanje als een interessante investering. Men kiest er dan voor om deze doorheen het jaar te verhuren en enkel en alleen zelf te gebruiken als vakantiewoning. Ook dit kan bijzonder interessant zijn, alleen is het dan vooral belangrijk om rekening te houden met de locatie waar de woning is gelegen. Zoals eerder reeds aangegeven vormen vooral de Spaanse Costa’s op dat vlak een uitstekende locatie. Hier beschikt u over een zeer uitstekende toeristische infrastructuur die er voor zorgt dat uw huis het hele jaar door zo optimaal mogelijk kan worden verhuurd. Wat dat betreft kan een woning in Spanje kopen dus zeker en vast een uitstekende investering vormen.

2 thoughts on “Welke woning in Spanje kopen?

 • Saliha elouali
  op 18 oktober 2017

  Ik wil appartement met zwembad kopen bij costa d del sol wat ik bijna het hele jaar kan verhuren.

 • Patrick Arnoldus
  op 18 oktober 2017

  Wij gaan u in contact brengen met onze geselecteerde makelaar aan de Costa del Sol.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Spaanse Costa's
  17°
  onbewolkt
  Luchtvochtigheid: 93%
  Windkracht: 1m/s NW
  Max 18 • Min 17
  23°
  Za
  22°
  Zo
  23°
  Ma
  22°
  Di
  Weer in OpenWeatherMap
 • Like ons!

Vergelijk Advertenties