Uw zoekresultaten

De Costa Blanca algemeen

Geplaatst door Alejandro García on 14 februari 2018
| Tips
| 0

Op vakantie naar Costa Blanca

De Costa Blanca is een welbekend vakantiegebied dat populair is bij toeristen van allerlei nationaliteiten en leeftijden. Jaarlijks trekken er miljoenen toeristen vanuit de hele wereld naar deze Spaanse kuststreek, gelegen aan de oostkust van het Iberisch schiereiland. Ook de Spanjaarden zelf trekken in groten getale naar de Costa Blanca wanneer zij op zoek zijn naar een beetje ontspanning. Zo hebben veel welgestelde Madrileense zakenmensen een tweede huis aan de kust van de Costa Blanca. Het mooie aan deze plek is dat, hoewel u zich in een levendig vakantiegebied begeeft, u nooit last hoeft te hebben van de drukte. De vele vakantiewoningen die te vinden zijn in de aangrenzende dorpen zorgen ervoor dat u heerlijk tot rust kunt komen en toch de drukte op kunt zoeken wanneer u hier behoefte aan heeft.

Witte stranden

Hoewel velen denken dat de naam Costa Blanca slaat op witte stranden, komt deze eigenlijk voort uit het feit dat men in het verleden een zeer intensieve teelt van amandelbomen kende in deze streek. De naam ‘witte kust’ staat dus eigenlijk voor de witroze kleur die de bloesem van deze amandelbomen vroeger had. Hoewel de stranden van de Costa Blanca, zoals het Levante strand en het Poniente strand, zeker tellen als enkele van de witste en mooiste stranden van Spanje, heeft de naam van de streek hier dus niets mee te maken. Dit haalt niet weg dat het flink genieten is op de stranden van de Costa Blanca. Het goudkleurige zand met het turquoise water en kleine verborgen zandbaaitjes zorgen voor een heerlijk vakantiegevoel.

Overwinteren aan de Costa Blanca

Dankzij het bergachtige landschap is er een grote verscheidenheid aan natuur en zijn er veel plekken met uitzicht over de zee. De stranden zijn schoon en wijd uitgestrekt en de temperaturen zijn zeer aangenaam. Deze liggen het hele jaar tussen de 10 en 30 graden. Vorst komt vrijwel nooit voor en extreme hitte met temperaturen boven de 40 graden zijn ook niet veelvoorkomend langs de Costa Blanca. Er zijn meer dan 300 zondagen per jaar en neerslag valt door het hele jaar door maar weinig. Dit maakt de Costa Blanca niet alleen populair als zomerzon bestemming, maar ook een fijne plek om de wintermaanden door te komen.

Wonen in de Costa Blanca

Steeds meer mensen kopen een appartement of huis aan de Costa Blanca om er permanent te gaan wonen. Misschien nog niet direct, maar tegen de pensioen gerechtigd leeftijd aan wordt er zeker op dit moment vaak gekozen om nu te investeren in een mooi optrekje. Juist omdat de woningmarkt nu ook aan begint te trekken en de rente op spaargeld extreem laag is. Of het nu is om heerlijk te genieten van het buitenleven aan de Costa Blanca, of omdat medische klachten zoals reuma, artrose en longproblemen. Het leven in de Costa Blanca biedt vele voordelen.

Authentieke bergdorpjes

Voor wie weinig zin heeft in massatoerisme maar wel van de mooie natuur en prettige temperaturen van de Costa Blanca wil genieten, zijn er veel bergdorpjes te vinden rondom de Costa Blanca. In deze dorpjes heerst er een authentieke Spaanse sfeer en is het relatief rustig in vergelijking met de rest van de streek. Ook op het gebied van natuur heeft de Costa Blanca veel te bieden. Zo zijn er verschillende natuurreservaten en parken te vinden in het kustgebied, zoals het Penyal d’Ifac. In dit natuurgebied, gelegen in Calpe in de regio Valencia, kunt u een pittige klim maken en kunt u genieten van de prachtigste uitzichten over de Costa Blanca. Ook zijn er langs de stranden van de Costa Blanca veel rotspartijen te vinden, wat de kuststreek een veelzijdig natuurgebied maakt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Walking 250 x 104
 • Spaanse Costa's
  15°
  onbewolkt
  Luchtvochtigheid: 76%
  Windkracht: 4m/s W
  Max 15 • Min 14
  17°
  Zo
  16°
  Ma
  16°
  Di
  17°
  Wo
  Weer in OpenWeatherMap
 • Like ons!

Vergelijk Advertenties